google.com, pub-2673683196913746, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Blog

Doen in Sarajevo

Doen in Sarajevo

Sarajevo is 1 van de mooiste en bijzonderste steden van de Balkan. Waarom? Vooral omdat hier veel geloven vlak naast elkaar leven. Want waar vind je nou een Orthodoxe kerk die naast een Moskee staat? Daarnaast is Sarajevo ook een sfeervolle stad en is er veel te doen in Sarajevo. Helaas is er ook sprake van een heftige geschiedenis, dus je kunt hier ook iets meer inzicht krijgen in hoe het hier in het verleden aan toe ging. Een aantal dingen om te doen in Sarajevo heb ik voor je op een rijtje gezet.

Oude centrum

Het oude centrum van Sarajevo is één van de hoogtepunten om te doen in Sarajevo. Dit oude centrum is vooral bekend omdat er meerdere culturen door elkaar heen te vinden zijn. Zo vind je in 1 straat een Moskee, Orthodoxe kerk en Katholieke kerk. Dit zie je eigenlijk nergens ter wereld. De meeste mensen uit Sarajevo zijn hier ook erg trots op. Ook vind je best wat Turkse invloeden in het oude centrum. Bijvoorbeeld in de vele winkeltjes die je hier vind. Mocht je een souvenirtje mee willen nemen, dan kun je hier prachtige handgemaakte dingen vinden.

Doen in Sarajevo

White Bastion

Mocht je de film: Welcome to Sarajevo wel eens hebben gezien, dan kun je vast nog wel de slotscene herinneren. Hier wordt er piano gespeeld bij het White Bastion. Dit bastion vind je in de stad en is makkelijk te bezoeken. Dit oude fort kijkt uit over het oude centrum van Sarajevo is kun je makkelijk lopend bezoeken. Weet je niet zo goed wat je allemaal kunt doen in Sarajevo, dan kun je dit soort bezienswaardigheden zeker op je lijstje zetten. Ook vind je hier heel veel locals en wordt er vaak muziek gemaakt.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Geschiedenis

De meeste mensen van mijn leeftijd zullen wel iets weten over de zwarte geschiedenis van Bosnië Herzegovina. Tijdens de Joegoslavië oorlog speelde vooral Sarajevo een belangrijke rol. Misschien kun je je de beelden nog wel herinneren, De stad was bezet, maar toch ging het gewone leven gewoon door. Een erg surrealistisch beeld. Een aantal plekken die belangrijk waren in de oorlog zijn nog terug te vinden. Al is het soms erg veranderd, bijvoorbeeld bij Sniper Alley. Deze straat kun je vast nog wel beelden van terugvinden. Op dit moment is het en gewone straat en ziet het er totaal anders uit.

Mocht je meer informatie over de oorlog willen dan kun je een Walking tour doen. Hierbij wordt veel meer verteld over hoe het hier tijdens de oorlog aan toe ging. Ook kun je een bezoekje brengen aan de tunnels. Daarnaast is het Childhood museum is een belangrijke om meer over de geschiedenis te horen.

Olympische spelen

In 1984 vond een editie van de Olympische winterspelen plaats in Sarajevo. Heel veel kun je hier niet meer van zien (mede door de oorlog), maar 1 bekendste bezienswaardigheden is nog altijd te bezoeken. Dit is de oude bobsleebaan. Tegenwoordig is er niet heel veel meer van over, of eigenlijk is de baan nog grotendeels intact, maar het hele terrein is vervallen en begroeid met planten. Perfect dus als je houdt van urbex fotografie. Veel fotograven komen hier ieder jaar naar toe om bijzondere foto’s te maken.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Yellow Bastion

Het Yellow Bastion is een ruïne net buiten het centrum van de stad. Het is even een stuk wandelen, maar vanaf hier heb je wel een mooi uitzicht over de stad, maar ook over de bergen die aan de andere kant liggen. Het is hier nooit erg heel druk, dus mocht je even genoeg hebben van de drukke stad en rustig van een uitzicht wil genieten, dan is het Yellow Bastion (ook wel Yellow fortness genoemd) echt een aanrader om naar toe te gaan. De ruïnes die je er vindt zijn niet heel bijzonder, maar dat maakt het niet minder mooi.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on