Blog

Origen hostel

Origen Hostel

Tijdens mijn wereldreis slaap ik op onwijs veel verschillende plekken. Het is altijd weer een uitdaging om een goede plek uit te kiezen op boeking, want er is zoveel aanbod. Vaak zijn de hostels prima, maar een enkele keer steekt die flink boven de rest uit. Dat was het geval met het Origen Hostel. Deze ligt net buiten het Tayrona National Park en is de uitgangsplek voor een bezoek aan dit park. Wat mij betreft is het Origen Hostel 1 van mijn favoriete plekken qua hostels. Weten waarom? Mijn ervaring met het Origen Hostel.

Waar en hoe kom je er?

Het Origen Hostel ligt vlakbij de doorgaande weg van Santa Marta naar Palomino. Vrijwel alle hostels liggen aan deze weg. Vanaf hier is het een minuut of 20 lopen naar de ingang van het Tayrona National Park. Prima te doen dus, maar achterop een brommer gaan is ook altijd een optie. Mocht je in dit prachtige hostel willen verblijven, dan neem je de bus tussen Santa Marta en Palomino. Je hebt twee opties. De lokale bus die overal stopt en waar je zo in kunt springen en de grotere bussen. Deze laatste kun je al vooraf kopen via Busbud. Bij de kleine busjes is dit niet het geval.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

De grote bussen vertrekken van het busstation en de kleine busjes gaan vanaf de centrale markt. Dit is vaak dikke chaos, maar er is altijd iemand die je kan helpen. Zodra er geld wordt opgehaald vertel je waar je eruit wil. Bij het Origen Hostel is dit Trompito. Je wordt dan door de buschauffeur aan de kant van de weg gedropt. Vanaf hier is nog een minuut of 10 lopen naar het hostel. Dit is een pad door de jungle, dus zeker de moeite waard. Heb je koffers, dan zou ik ervoor kiezen om deze te laten vervoeren door een motor.

Hostel

Het Origen hostel heeft meerdere bungalows. In deze bungalows heb je tweepersoons kamer met badkamer. Daarnaast heb je nog een aantal slaapzalen. Deze laatste zijn het leukste, want liggen boven de bungalows. Er zit wel een dak boven, maar verder geen muren. Je wordt dus wakker van het geluid van de vogels. Echt heerlijk! Naast deze slaapplekken is er een toiletgebouw met 6 combinaties van wc en douche (niet altijd een aanrader, want zo wordt de wc altijd nat).

Daarnaast is er een heerlijke ruimte om te chillen. Je hebt hier meerdere zitplekken, maar ook hangmatten en luie stoelen. Echt top! Hier zit ook het restaurant en zou je dus wat kunnen eten. Verder is er een heerlijk zwembad. Dit was sowieso het schoonste zwembad tot nu toe, maar ook de omgeving is prachtig! Je hebt namelijk vanaf het zwembad echt het gevoel dat je midden in de jungle zit. Vaak is het niet heel druk bij het zwembad en ik heb er meerdere keren uren alleen gezeten. Heerlijk! Ook zag ik daar meerdere kolibries en een groene iguana.

Omgeving

Zoals gezegd ligt het hostel midden in de jungle. Je hebt hier best wat kans om dieren te spotten. Zo zijn hier al eens toekans gespot, maar ik zag zelf alleen kolibries en een groene iguana. Vanaf het hostel kun je mooie wandelingen maken door de jungle, maar de belangrijkste reden waarom mensen hierheen gaan, is voor het National Park. Dit ligt op een minuut of 20 lopen vanaf het hostel. Verder is er niet heel veel in de buurt. Er is een ander restaurant, maar verder moet je richting de doorgaande weg om wat te kopen. Hier zijn wat kleine winkeltjes en er is een man die heerlijk fruit verkoopt.

Restaurant

Het restaurant van het Origen Hostel is niet heel uitgebreid en was mij te duur. Alles wat er gemaakt wordt is vegetarisch en er worden ook veel producten uit eigen tuin gebruikt. Je hebt iedere dag 3 keuzes uit ontbijt en deze waren ongeveer 28k per stuk. Daarnaast had je tot 16 uur snacks. Dit waren ook 3 keuzes en deze zaten rond de 20k. Deze heb ik wel uitgeprobeerd en waren heerlijk! Het avondeten is een 2 gangenmenu en is iedere dag anders. Je hebt geen keuze, maar eet met de pot mee. Dit was 38k. Er is verder geen keuken voor gasten, dus je kunt niet iets voor jezelf klaarmaken.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Voor het bestellen via 1 van de links krijg ik een kleine commissie)

Boeken?

Mocht je net zo enthousiast als mij zijn, dan zou ik zeker het Origen Hostel boeken. Als je dat doet, zou je dat dan via deze link willen doen? Ik krijg dan een kleine commissie hierover. Ik wens je verder alvast veel plezier op deze heerlijke plek!

Wil je meer artikelen lezen over Colombia? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on