Blog

wereldreis verslag

Wereldreis verslag #7

Na mijn vertrek uit Ecuador ontdekte ik een land waar ik eigenlijk niet heen zou gaan: Colombia. Ik had ongeveer twee weken en in deze tijd reisde ik een rondje langs de noordkust. Benieuwd naar wat Ik allemaal gedaan heb en hoe dat mij beviel? Lees het in wereldreis verslag #7. Een eerlijke verslag, want niet alle plekken die ik hier bezocht raad ik aan of vond ik de moeite waard. Een overzicht van hoe ik mij deze twee weken heb vermaakt.

Cartagena

Vanaf Ecuador vloog ik naar Cartagena, hier had ik niet de allerbeste eerste indruk. Ik kwam namelijk rond middennacht aan en ging met de taxi naar het hostel. Dit was nauwelijks te vinden, want nergens hing een bordje ofzo. Uiteindelijk vonden we het en had de taxichauffeur geen wisselgeld. Tsja dat moet je dan maar zelf oplossen. Ze wou eigenlijk dat ik ging wisselen, maar nee dat mag jezelf doen. Het ging namelijk om iets van een euro ofzo. Niet dat ik met veel te groot geld betaalde.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

De volgende uitdaging was binnenkomen in het hostel. Ik had speciaal geselecteerd op 24 uurs receptie en een bericht gestuurd dat ik rond middennacht aankwam. Kom ik daar, alles dicht. Geen bel niks. Uiteindelijk naar veel op de deur bonzen deed er iemand open. Krijg ik te horen dat er is geannuleerd. Helemaal niet, want ik had niks van bericht ofzo gehad. (een 5 minuten nadat ik binnen was, kreeg ik een annulering). Dus ik boos geworden, want het is midden in de nacht en ze zorgen maar dat ik een kamer krijg. Uiteindelijk regelt die iets en kan ik slapen.

Dat verliep ook niet top, want om 5 uur werd ik wakker van gebons op mijn deur. Andere backpackers die hun vlucht moesten halen en naar buiten willen, maar alles zit op slot. Pfff top! Ik besluit om die ochtend te vertrekken naar een ander hostel, want hier heb ik geen zin in. De rest van de dag verken ik Cartagena en zorg ik dat ik de komende twee weken voorbereid. Aangezien ik niet naar Colombia zou gaan heb ik namelijk nog geen plannen.

Tayrona

Vanaf Cartagena neem ik de bus naar Santa Marta. Dit is namelijk de stad vanwaar je makkelijk de bus kunt pakken naar Tayrona of Minca. Ik heb veel getwijfeld of ik naar Minca of Tayrona zou gaan, maar ik wil toch graag Tayrona zien. Gelukkig vind ik een hostel in de buurt van het park midden in de jungle. Even een paar daagjes bijkomen voordat ik het park in ga. Dit hostel vond ik echt heel chill en heb maar vrij weinig gedaan hier. Lekker beetje rond het zwembad gehangen en in de hangmat gelegen. Heerlijk!

Nationale Park

Na een paar heerlijke dagen was het tijd om een bezoekje te brengen aan het Tayrona Nationale Park. Ik was vooraf een beetje sceptisch, omdat ik hoorde dat het mega druk zou zijn, maar ik was er nu toch en wou het met eigen ogen zien. Ik vertrok ’s ochtends al vroeg en probeerde zo veel mogelijk afstand te houden van andere wandellaars en dat lukte best goed. Helaas zag ik niet veel dieren, maar het uitzicht was wel erg mooi. De wandeling duurde in totaal zo’n 2,5 uur naar Cabo San Juan waar ik zou overnachten.

Toen ik aankwam was het strand best mooi ondanks dat er al best wat mensen waren. Ik ben even gaan liggen en toen ik een half uur later wakker werd, was het opeens stampensvol. Oh shit! Dit was niet wat ik leuk vind. Helaas bleef dit zo en dit haalt wat mij betreft echt heel veel charme weg. Het is echt veel te druk.

Omdat de wandeling best wel lang is en heel warm besloot ik een nachtje te overnachten. Dit kan hier in een tent of hangmat en ik koos voor dat laatste. Een bijzondere ervaring, maar niet perse een aanrader. Alles hangt zo onwijs dicht op elkaar en dat is echt mega jammer!

Kortom mijn ervaring in het park zelf waren niet al te best en ik zou dan denk ik ook niet aanraden om hierheen te gaan. Wel hoorde ik dat de andere ingang een stuk beter schijnt te zijn, omdat je dan niet in de file loopt.

Palomino

Na het nationale park was het tijd om mijn spullen op te pikken en de bus te pakken richting Palomino. Een bus nemen is makkelijk. Je gaat gewoon langs de doorgaande weg staan en steekt je hand op. Geen bushaltes ofzo, nee je kunt instappen waar je maar wilt. Over Palomino las ik online dat het vroeger mooier was, maar veel mensen waren toch erg positief. Aangezien iets anders ook niet echt een mogelijkheid was voor 1,5 dag besloot ik zelf een kijkje te nemen.

Aangezien ik maar 1 dag hier was besloot ik in de ochtend richting het strand te wandelen. Nou dat viel even tegen, het was vloed en er was gewoon geen strand. Daarom maar terug naar m’n hostel om daar te chillen. In de middag ging ik weer heen en was het mogelijk om over het strand te wandelen. Veel strand was er nog steeds niet en het water kwam regelmatig tot man knieën. Ik hoorde dat de plek waar de rivier en de zee elkaar treffen super mooi was, dus ik ben daarheen gelopen. Dit was een uurtje. Ja het was mooi, maar ook eigenlijk niet heel erg speciaal.

Nou daar komt die dan, mijn eerlijke mening: Ik vond het eigenlijk niks aan! Je komt hier voor het mooie strand, maar stranden zijn bijna verdwenen en er is veel rotzooi! Super jammer dat veel blogs nog steeds noemen dat dit echt de place to be is, want dat is het al een jaar of 10 niet meer. Heel erg jammer en ik raad dan ook niet aan om hier heen te gaan.

Terug naar Cartagena

Vanaf Palomino nam ik weer een bus terug naar Santa Marta. Hier kon ik in principe overstappen naar een bus naar Cartagena, maar dan was ik echt 7 uur onderweg. Gister voelde ik mij al niet bepaald lekker en had ik voor de tweede keer voedselvergiftiging. Top! Gelukkig was het maar kort, maar het leek mij wel beter om niet meteen zo lang in de bus te zitten. Ik bleef dus een dagje in Santa Marta in hetzelfde hostel als de heenweg om de dag erna de bus terug te pakken naar Cartagena.

In Cartagena heb ik in de ochtend een rondje gelopen en verder wat geshopt, want mijn slippers zijn bijna door en ook mijn fannypack heeft het loodje gelegd. Verder heb ik wat dingen voorbereid voor de komende weken. Nog niet veel geboekt, maar wel gekeken naar welke plekken mij leuk lijken om te zien.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven.

What’s next?

Dit is alweer het einde van wereldreis verslag #7. Meestal probeer ik een week tot twee weken samen te vatten in een wereldreis verslag en dat paste precies met een bezoek aan Colombia. Tijd voor een bezoek aan het volgende land. Ik vlieg namelijk naar Panama! Wat ik daar allemaal ga doen dat lees je in mijn volgende wereldreis verslag!

Wil je mijn verslagen lezen over mijn wereldreis? Neem dan hier een kijkje:

*Deze site bevat alleen eigen meningen, om zelf deze reizen te kunnen blijven maken staan er een aantal links op deze pagina

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on