Blog

stage lopen Curaçao

Stage lopen op Curaçao

Voor veel mensen is een stage het moment dat je ervoor kunt kiezen om voor het eerst in het buitenland te gaan wonen. Zelf wou ik ook heel graag naar het buitenland en daarom ging ik stage lopen op Curaçao. Waarom dit eiland zou je je misschien afvragen, want ik ben totaal niet van het uitgaan en drinken en daar staat het eiland juist om bekend. Ik koos ervoor om te gaan stage lopen op Curaçao, omdat ik fysiotherapie studeerde en het wel belangrijk vond om de patiënten te kunnen verstaan. Wil jij ook stage lopen op Curaçao? Ik deel mijn tips over wat te regelen.

Stage plaats regelen

Het eerste wat je moet regelen om te gaan stage lopen op Curaçao is natuurlijk een stage plaats. Zonder een stage plaats kun je natuurlijk niet verder met regelen. Er zijn een aantal websites die stages voor je regelen. Deze noem ik bewust niet bij naam, omdat er ook regelmatig negatieve verhalen van komen en je moet hier flink voor betalen. Zelf studeerde ik aan de Hanze Hogeschool in Groningen en wij hadden een bureau buitenlandstages. Deze zorgden voor een flink aanbod aan stage adressen in verschillende opleiding. Je kon hier een afspraak maken en dan werd er gekeken wat er mogelijk was, natuurlijk ook afhankelijk van je eigen wensen. Ik wou graag naar Curaçao en daar hadden ze wel een geschikt adres voor. Ik kreeg die adresgegevens en moest toen zelf een soort sollicitatie brief sturen.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Woonruimte

Als je gaat stage lopen op Curaçao, dan is 1 van de belangrijkste dingen natuurlijk om woonruimte te vinden. Even op en neer is best lastig namelijk. Eigenlijk heb je 2 verschillende keuzes. De meeste mensen zullen gaan voor een kamer. Deze studentenkamers worden best wel wat aangeboden en je hebt de keuze tussen een groot party huis of kleinere huizen waarbij je met 5 anderen samenwoont. Deze woonruimtes vind je vooral door te googelen om studentenhuis Curacao. Zelf heb ik in een kleiner huis gewoond en dat vond ik wel prettig. Die grote huizen zijn fijn als je van veel feesten houdt, maar het is er nooit echt rustig. Bij ons huis was het veel rustiger. We waren met 4 meiden die goed met elkaar omgingen en 2 jongens waar we niet echt een klik mee hadden.

Wil je liever meer privacy, dan is het ook mogelijk om een studio te huren. Deze zijn wel iets minder beschikbaar dan de gewone kamers. De meeste van deze studios gaan via Facebook. Hier zijn meerdere pagina’s te vinden waarop woonruimte op Curaçao wordt aangeboden.

stage lopen Curaçao

Stagevergunning

Officieel moet je een stagevergunning hebben als je op Curaçao gaat stagelopen. Hiervoor moet je nog best een aantal dingen regelen, dus begin daar op tijd mee. Soms geeft een stagebedrijf aan dat een vergunning niet nodig is. Dit was bij mij ook het geval en daarom heb ik hem zelf niet geregeld. Dit betekende wel dat ik dus eigenlijk illegaal bezig was en dit zou ik niet aanraden. Beter zou ik gewoon een vergunning regelen. Het kost wat tijd, maar dan weet je ook zeker dat alles goed geregeld is. Een stagevergunning kost op dit moment 330 euro.

Voor een vergunning moet je een aantal papieren vooraf al regelen en mailen. Dit zijn onder andere een verklaring omtrent gedrag en geboorteakte. Om het juiste proces te volgen raad ik je aan door te klikken naar de volgende website. Deze is helemaal up-to-date en verteld in stappen wat je moet doen.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Vervoer

Als laatste is het ook belangrijk om vervoer te regelen. De meeste studenten zullen namelijk niet heel dichtbij hun stage adres wonen. Daarom is het bijna altijd aan te raden om een auto te huren. Sowieso is dit ook handig als je iets van het eiland wil zien. Bussen rijden wel, maar vooral over lange afstanden zijn ze heel onregelmatig. Mocht je iemand in je studentenhuis hebben die ongeveer hetzelfde rooster heeft en in de buurt woont, dan kun je uiteraard ook een auto samen huren. Dat scheelt behoorlijk in de kosten.

Soms wordt er daarnaast ook wel gesproken over op de fiets gaan, maar dat is echt af te raden. Automobilisten rijden behoorlijk gevaarlijk en daarnaast zijn ze totaal niet gewend aan fietsers. Mocht je weinig budget hebben, dan kun je eventueel met de minibus gaan. Helaas zitten ze wel vaak vol en rij je ook regelmatig een behoorlijk eind om. Daarom besloot ik zelf om iedere dag lopend naar stage te gaan. Dit ging prima, maar ik werkte wel tijdens kantooruren. Loop je stage in een hotel en moet je soms ook in het donker op pad, dan is een auto een must.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on