Blog

Welk budget in Dubai

Welk Budget in Dubai?

Dubai een bijzondere stad in het Midden Oosten. Een stad waar je vooral heel veel jetset voorbij ziet komen. Maar hoe zit het met welk budget in Dubai je moet hebben? Kun je hier nog een beetje voor redelijke prijzen vakantie vieren of is het echt alleen voor de rijke mensen. Zelf ben ik een backpacker die altijd budget reist en ik nam de proef op de som en keek hoeveel budget in Dubai je nodig hebt. Ik keek naar accomodaties, kosten voor eten, vervoer, maar ook eventuele bezienswaardigheden en zette alles op een rijtje. Hoeveel budget in Dubai moet je aan denken?

Overnachten

Op het gebied van overnachten kun je het in Dubai zo gek maken als je wil. Wil je bijvoorbeeld mega luxe dan is Burj Al Arab misschien iets voor jou? Je betaald hier minimaal een euro of 800 voor een kamer. Duurdere suites zijn ook zeker beschikbaar en de prijzen kunnen oplopen naar 50.000 euro. Ja dat lees je goed. Maar aangezien je op deze website bent terecht gekomen, denk ik dat dit niet echt een optie voor je is. Gelukkig is er nog veel meer te vinden op het gebied van accomodaties. Van gewoon nette appartementen of kamers tot slapen in een dorm. Kijk vooraf wel goed naar welke wijk je gaat. Het openbaar vervoer is behoorlijk goed, maar het is toch fijn dat je niet iedere dag hoeft te reizen.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Vooral in de buurt van Marina is veel te vinden. Hier vind je vaak enorme flats waar je bijvoorbeeld ook hostels kunt vinden. Een redelijk normale eigen kamer gaat vanaf een bedrag van 150 euro. Ga je voor een dorm dan moet je denken aan een bedrag van 10-15 euro . Dorms zijn er genoeg te vinden, er is alleen wel 1 nadeel aan. Vaak slapen hier ook veel mensen die opzoek zijn naar een baan (of al fulltime werken) en weinig te besteden hebben. Niet altijd leuk als je verwacht mede reizigers te vinden. Let ook goed op de rating, want op Booking staan echt veel hostels met een mega lage rating. Kies minimaal voor een 8.

Eten

Qua eten moet je voor Dubai denken aan Westerse prijzen. Meestal zal je in een restaurant eten en die zijn helaas niet mega goedkoop. Wel heb je hier natuurlijk een flink verschil in. Zo heb je de enorm luxe restaurants als Burj Al-Arab waar je aan een paar honderd euro moet denken om te eten. Maar je hebt ook gewoon simpele restaurant waar je voor een euro of 10 tot 15 een prima hoofdgerecht kunt vinden. Ook heb je flink wat fast food ketens, maar deze schelen ook niet heel veel met Nederland. Mocht je budget in Dubai niet al te hoog liggen, dan kun je ervoor kiezen om je lunch of ontbijt gewoon in de supermarkt te kopen. Dit is ook niet super goedkoop, maar vergeleken met een restaurant bespaar je flink wat geld.

Vervoer

Op het gebied van vervoer heb je grofweg 3 opties. De eerste is verreweg de duurste en dat is het huren van een auto. Dit is vooral aan te raden als je veel door de stad moet reizen bijvoorbeeld omdat je op zakenreis bent. Je zal niet snel buiten de stad komen, dus echt ver reizen is vrijwel nooit nodig. Je kunt een auto huren op het vliegveld. Een andere optie is leuk voor een dagdeel en dat is het huren van een luxe sportwagen. Deze worden echt overal aangeboden en dit wordt dan ook veel gedaan.

Opties 2 is het kiezen voor een taxi. Een taxi is redelijk betaalbaar in Dubai en wordt vooral gebruikt door de wat rijkere mensen. Zelf heb ik alleen een taxi genomen vanaf het vliegveld, omdat ik midden in de nacht aankwam. De rest heb ik met het openbaar vervoer gereisd en dat is ook meteen optie nummer 3. Het openbaar vervoer is behoorlijk goed in Dubai en de metrolijnen stoppen bij bijna alle bijzondere bezienswaardigheden. Ook kun je naar the Palm met de monorail. Bussen zijn er ook veelvuldig, maar die vond ik wat onduidelijk ook qua kaartje kopen. Voor de metro kun je een los kaartje kopen, maar je hebt ook een dagkaart waarmee je de hele dag kunt reizen. Zeker een aanrader!

Dubai
ubaiDubai Mall

Bezienswaardigheden

Ook qua bezienswaardigheden kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Een voorbeeld van kosten van populaire bezienswaardigheden zijn: Kaartje uitzichtpunt Burj Khalifa moet je rekenen op ongeveer 80 euro als je naar een mooi platform wil. Ga je voor een dagje naar het waterpretpark Atlantis dan kost een kaartje je ook een euro of 80 afhankelijk van welk pakket je wilt, kinderen zijn goedkoper, maar dat ligt aan de leeftijd en de lengte.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Andere populaire bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de dingen die je in de Malls kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld een dagje skiën in de Emirates hal. Je hebt hier meerdere passen voor, voor die om 2 uur te kunnen skiën betaal je rond de 60 euro. Wil je liever niet de piste op, dan heb je ook nog een snowpark waar je je kunt vermaken. Deze tickets beginnen bij 55 euro. Meer een waterliefhebber dan sneeuw? Geen probleem in de Dubai Mall vindt je het grootste indoor aquarium. Van buitenaf kun je al van alles zien, maar mocht je naar binnen willen moet je uiteraard een ticket hebben. Deze beginnen bij 50 euro per persoon.

Als laatste heb je nog een dagtrip naar de woestijn. Meestal ga je hierbij ook dineren bij een traditionele familie en daarnaast is er vaak de mogelijkheid tot dune riding. Oftewel met een 4 x 4 door de zandduinen heen crossen. De kosten van deze tours zijn echt heel erg afhankelijk van wat je precies wil, met hoeveel mensen je gaat en hoe luxe het moet zijn. Ga je voor een simpele trip dan kun je rekenen op zo’n 30 euro. Let hierbij wel goed wat erbij is inbegrepen.

Wil je meer artikelen lezen over Dubai? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on