Blog

Ladybower reservoir

Wandeling naar het Ladybower Reservoir

Het Peak District in Engeland is 1 van de oudste nationale parken en is echt een paradijs voor wandelliefhebbers. Overal vind je de mooiste paden en kun je geweldige routes lopen. Ik was zelf 5 dagen in het Peak District en koos voor Hathersage als uitvalspunt. Vanaf hier heb ik iedere dag mooie wandeltochten gemaakt. Mijn hoogtepunt? Ik denk dat dat de wandeling naar het Ladybower Reservoir was. Een prachtige wandeling waarbij je overal schitterende uitzichten hebt met als hoogtepunt het uitzicht over het Ladybower Reservoir.

Start richting Stanage Edge

Je kunt de wandeling naar het Ladybower Reservoir op meerdere plekken beginnen. De meeste mensen zullen voor een korte hike kiezen en parkeren in de buurt van het reservoir. Mocht je fit genoeg zijn dan zou ik aanraden om een langere wandeling te maken. Je start hiervoor in Hathersage (of zoals ik deed vanaf de North Lees Campsite). Vanaf hier loop je richting Stanage Edge. Het maakt niet zo heel veel uit welk pad je neemt, want eigenlijk alle paden leiden naar boven.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Zodra je boven bent volg je een paar kilometer de klif en kun je genieten van prachtige uitzichten. Vervolgens sla je linksaf en kun je een pad naar beneden nemen, Dit was nog best wel een uitdaging, want de paden zijn niet heel duidelijk en het had bij mij veel geregend. Zorg er daarom voor dat je bijvoorbeeld Maps.me gebruikt zodat je kunt kijken of je op het pad loopt. Hou ook rekening met natte voeten. Dit stuk duurt best wel een tijdje, maar uiteindelijk kom je opnieuw bij een soort van klif. Vanaf hier loop je naar rechts en zal je vanzelf een glimp krijgen van het Ladybower Reservoir.

Uitzicht Ladybower Reservoir

Het uitzicht op het Ladybower Reservoir is echt prachtig! Er zijn hier veel verschillende punten om te stoppen en bijvoorbeeld te lunchen met een heerlijk uitzicht op het meer. Soms kan het wel druk zijn in de zomer, maar je kunt een klein stukje verder lopen en dan is het meteen een stuk rustiger.

Als je je wandeling wil vervolgen, dan loop je rechtdoor met aan je linkerkant het meer. Er zijn meerdere paden, maar het maakt niet zo hel veel uit welke je neemt. Alles komt namelijk weer samen en dit pad loopt naar beneden. Beneden kun je een kijkje nemen bij het Ladybower Reservoir. Dit is wel een stuk minder mooi dan van bovenaf, maar toch leuk om te gaan kijken. Ook kun je hier meer informatie lezen over het reservoir en welk gebied het van water voorziet.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Wandeling naar beginpunt

Hierna heb je 2 keuzes. Vanaf het reservoir loop je zo naar Bamford. Vanaf hier kun je een trein terug nemen naar Hathersage. Mocht je de wandeling willen verlengen, dan kan dit natuurlijk ook. Je kunt namelijk nog een mooie wandeling terug maken richting de camping. Er is niet 1 specifieke route, dus je kunt het best via een online map mooie paden uitzoeken en zo terug naar Hathersage navigeren.

Wil je meer artikelen lezen over het Peak District? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on