Blog

Robin Hoods Cave

Robin Hoods cave

Robin Hood is bij iedereen wel bekend. Vooral door de Walt Disney film die er over dit karakter gemaakt is. Maar wist je dat dit verhaal gebaseerd is op een waargebeurd verhaal? Robin Hood en Little John leefden in de buurt van Hathersage en waren echte weldoeners. Echte helden dus, maar wel een beetje anders dan de film. Er is ook een bekende plek in de buurt van Hathersage waar Robin Hood blijkbaar veel was. Namelijk Robin Hoods Cave op Stanage Edge. Ik bezocht de Robin Hoods Cave en vertel je iets meer over hoe het hier komt en hoe het eruit ziet.

Stanage Edge

Om bij Robin Hoods Cave te komen moet je eerst van Harthersage richting Stanage Edge. Dit is 1 van de bekendste plekken in de buurt, dus dit is niet te missen. Om hier te komen heb je twee opties. Namelijk of met eigen auto erheen rijden of er lopend heen. Vanaf het treinstation van Hathersage ben je ongeveer een uurtje aan het wandelen om richting Stanedge Edge te komen. Sowieso is deze plek echt een aanrader om heen te gaan. Je hebt hier echt fantastische uitzichten. maar kunt er ook heerlijk wandelen. Ook is het een bekende plek voor klimmers.

Robin Hoods Cave

Mocht je boven op Stanage Edge staan, dan is het even zoeken waar je heen moet. Het ligt er ook een beetje aan hoe je er bent gekomen. Mocht je vanaf de parkeerplaats aan de doorgaande weg komen, dan loop je boven op naar links. Kom je van de betaalde parkeerplaats of de camping North Lees, dan moet je juist naar rechts lopen.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Zelf vond ik de plek nog best moeilijk te vinden, omdat alle stenen op elkaar lijken. Daarom maakte ik gebruik van de offline kaart van Maps.me. Hiermee weet je ongeveer op welke plaats het zit en of je naar links of naar rechts moet. Ik moet zeggen, de locatie klopt bijna precies. Om de juiste plek te vinden loop je over de rotsen tot je een bijzondere rots tegenkomt. Een soort platte rots waar een paadje naar beneden langs loopt. Dit klinkt vreemd, omdat er heel veel rotsen zijn, maar toch wist ik meteen dat het deze plek was. Dit paadje loop je in en loopt een stukje naar beneden tot het een soort van doodloopt tegen de rotsen.

Erin klimmen

Robin Hoods Cave is niet altijd makkelijk te betreden. Sterker nog, op de meeste websites wordt het beschreven als behoorlijk moeilijk en dat je jezelf door een extreem smalle spleet moet wurmen. Zelf twijfelde ik daarom het te doen, maar ik vond het reuze meevallen. Natuurlijk moet je wel bukken, maar het was niet zo dat je er amper tussendoor paste.

Je ziet vanzelf waar je tussendoor moet. Dit is namelijk een grote spleet tussen de rotsen met daarbij een soort van ruimte. Toen ik er was lag er allemaal water in deze ruimte, maar gelukkig lag er ook een grote steen in en kon je via de steen in de echte Cave komen. Let erop: Je kunt hier maar met 2 personen maximaal zijn, dus geef elkaar ook vooral de ruimte. Vanuit de Cave heb je echt een bijzonder uitzicht over het North Lees natuurgebied. Sterker nog, mensen geven aan dat dit het beste uitzicht is dat je kunt krijgen. De weg terug is exact hetzelfde en je hebt maar een minuut of 5 nodig om alles te zien.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Mocht je na het bezoek van Robin Hoods Cave nog meer hiervan willen zien, dan kun je bijvoorbeeld naar de kerk van Hathersage. Op de begraafplaats hiervan kun je namelijk het graf van Little John bezoeken.

Wil je meer artikelen lezen over het Peak District? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on