google.com, pub-2673683196913746, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Blog

Sea to Summit Camp

Review: Sea to summit Camp S.I. Mat

Deze zomer ga ik voor het eerst een meerdaagse trekking doen. Super spannend en daarom ben ik in voorbereiding daarop al opzoek naar de beste gear om deze alvast uit te testen voor ik weg ga. Omdat meer mensen natuurlijk op zoek zijn naar de beste artikelen leek het mij een leuk plan om over de geteste producten een review te schrijven. Dit keer testte ik mijn slaapmatje voor je uit. Dit is de Sea to Summit Camp Self Inflating Large mat. Hele mond vol dus, maar is die ook net zo goed als die een lange naam heeft?

Pakvolume, R-waarde en gewicht

De pakmaat van de Sea to Summit Camp is : 33 x 16,5 cm. Dit is niet super klein, maar wel redelijk gelijkwaardig aan andere self inflating matjes. Wil je liever een kleiner pakvolume, dan zal je naar matjes moeten gaan die je zelf moet opblazen. Het matje zit in een soort van compressie zak,daardoor kun je hem wel een klein beetje kleiner maken.

De R waarde van dit matje is 4.2. Dat betekend dat je dit matje in 4 seizoen kunt gebruiken. Voor extreme kou zou ik dan wel nog een ander matje halen, maar temperaturen rond het vriespunt moet hij prima aankunnen. Uiteraard ligt dit ook aan de slaapzak die je gebruikt.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

De Sea to Summit is qua gewicht een middelklasse te noemen. Zijn gewicht is 907 gram (ik moet wel zeggen dat als ik hem weeg , de weegschaal 1050 gram aangeeft). De echte ultralight matjes met dezelfde R waarde zijn vaak een gram of 400 lichter, maar je hebt ook zeker nog wel een stuk zwaardere matjes. Ook heb je meerdere versies van dit matje. Bijvoorbeeld een wijdere of een grotere. Ik heb zelf de large versie getest en die was met mijn 1,78 prima. Al denk ik dat de regular ook prima was geweest.

Wat vind ik ervan?

Zelf heb ik de Sea to Summit Camp mat deze winter aangeschaft. Ik had op dat moment weinig te besteden en wist ook nog niet heel veel van lightweight trekkingen doen. Wel had ik mijn research gedaan en wist ik dat een warm matje wel handig is als je naar Zweden wil gaan. Daarom besloot ik dat het een matje moest zijn met een R waarde boven de 4. Daarnaast had ik een aantal cadeaubonnen van Bol.com als kerstcadeau gekregen. Mijn keuze viel toen op de Sea to Summit Camp mat. De R waarde was prima, hij leek niet al te zwaar en qua pakmaat zag die er ook wel redelijk uit.

Vervolgens heb ik dit matje een paar keer gebruikt. Ik gebruik hem alleen als ik een trekking ga doen, want als ik langer ga kamperen heb ik een Ultim Comfort mat van de Decathlon. (Aanrader!). Mijn ervaring is dat het een erg makkelijk matje is om te gebruiken. Hij blaast snel en makkelijk op en hij is ook snel weer leeg. Terugdoen in de verpakking is ook geen enkel probleem. Ook wel fijn dat je niet hoeft te strugglen om hem weer terug te krijgen. Dan het belangrijkste: Hoe slaapt die? Goed is daarop het antwoord. Dit matje is niet heel erg dik, maar slaapt echt prima. Niet zo fijn als de Ultim Comfort, maar dat is ook een mega dikke en enorm grote qua pakvolume. Nee voor de prijs is dit matje echt meer dan prima!

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Het enige probleem wat ik heb is dat ik meerdere trekkingen wil gaan doen en de Sea to Summit Camp past niet in mijn tas als ik ook voor meerdere dagen eten mee moet nemen. Hij kan prima aan de buitenkant, maar dat vind ik toch niet altijd fijn. Vooral als je langs smalle doorgangen moet. Ook is die wat zwaarder. Daarom heb ik besloten om deze mat te blijven gebruiken voor korte trekkingen van maximaal 3 dagen en voor de langere trekkingen een duurder matje aan te schaffen. Namelijk de Therm-a-rest NeonAir NXT. Deze ga ik in Zweden voor het eerst echt goed uittesten, maar het schijnt 1 van de beste matjes te zijn. De Sea to Summit Camp hou ik dus wel, maar meer voor dagen waarop er weinig eten mee moet.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on