google.com, pub-2673683196913746, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Blog

Dolomieten

Reisplannen voor 2023

Het is weer begin van het jaar, tijd om na te denken over de reisplannen voor 2023. De afgelopen jaren waren natuurlijk rare jaren met alle corona maatregelen en niet altijd kunnen reizen. Maar dit jaar gaat in dat opzicht weer een normaal jaar worden, dus tijd om dingen te gaan plannen. Nu ben ik wel iemand die nogal veranderlijk kan zijn, maar tot nu toe zijn dit mijn reisplannen voor 2023.

Afgelopen jaren

De afgelopen jaren ben ik nauwelijks weg geweest. In 2019 ging ik nog 3 weken naar Mexico en sloot ik het reisjaar af met een stedentrip naar Dublin. In 2020 ben ik niet weggeweest. Ik vond alles te omslachtig en had geen zin in een besmetting, zodat toch alles niet door kon gaan. In 2021 deed ik ook eigenlijk niets. In 2022 vond ik dat het tijd was om weer op pad te gaan. Daarnaast waren de meeste regels er wel vanaf. Ik besloot om naar Dubai te gaan. Want ik wou in maart weg, wou naar een warme bestemming en had maar 5 dagen. Dubai was niet echt mijn ding helaas, maar toch was ik op pad geweest. De rest van het jaar was ik vooral bezig met hard trainen. Dat staat dit op een iets lager pitje en daarom is het tijd om reisplannen voor 2023 te maken. Waar ga ik dit jaar heen?

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Dubai
Centrum van Dubai

Italië

Rondom de zomervakantie heb ik dit jaar 2 korte vakanties gepland. Ik wou wel graag verder weg, maar ik heb op dit moment 2 banen, dus is dat wat lastiger plannen. Daarnaast vind ik de vliegtickets echt mega duur. Tijd dus om wat dichterbij huis te blijven en naar bestemmingen te gaan die ook mega mooi zijn en waar ik nog nooit ben geweest. De eerste bestemming gaat Italië worden. Ik ben nog nooit in Italië geweest, dus werd wel een keer tijd. Mijn plan is om richting te Dolomieten te gaan en daar te gaan kamperen. Vanaf daar wil ik dan een aantal hikes gaan doen. Hoe of wat precies daar ga ik nog naar kijken, maar ik wil in ieder geval de mooie plekken van de Dolomieten zien.

Dolomieten

Zweden

Aan het einde van de zomer ben ik van plan nog een keer op reis te gaan. Al een aantal jaar droom ik ervan een meerdaagse trekking te doen en een etappe van de Kungsleden staat wel bovenaan. Ik vind het wel best scary, omdat ik nog nooit zelf heb gekampeerd (dit ga ik van te voren wel een aantal keer doen) en vooral omdat er geen mobiel bereik is. Maar aan de andere kant lijkt het mij ook echt een enorme uitdaging en goed voor je om gewoon even helemaal weg te zijn. Dit jaar wil ik er dus gewoon voor gaan. Mijn plan is om van Absiko naar Nikkaluokta te gaan (of andersom). Langzaam aan ben ik mijn spullen aan het verzamelen (toch handig bij een winkel werken die vol staat met hiking benodigdheden) en dan moet het goedkomen.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Ga jij ook op reis dit jaar? En wat is je bestemming? Laat het achter in de comments!

Wil je meer artikelen lezen over de bestemmingen van 2023? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on