Blog

Doen in Zagreb

Doen in Zagreb

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië is een stad met veel leuke bezienswaardigheden. Toch wordt deze stad helemaal niet vaak bezocht als stedentrip. Best wel zonde eigenlijk! In Zagreb is genoeg te doen om je een dag of 2 te vermaken. Veel langer is niet nodig, behalve als je daarnaast nog een dagtrip wil maken naar bijvoorbeeld de Plitvice meren. Het centrum van Zagreb is compact en dus is alles makkelijk te lopen.

Architectuur

Eén van de dingen die mooi is om te doen in Zagreb is het bekijken van de bijzondere architectuur. Er zijn veel oude gebouwen en ze zijn niet zo grauw als andere gebouwen in delen van de Balkan. Zeker de moeite waard dus om een keer een rondje te lopen. Ook zijn er bij belangrijke punten vaak mooie parken aangelegd. Benieuwd waar je moet beginnen? Start dan op het Ben Jelacic plein en loop vanaf hier een rondje. Dit plein is één van de belangrijkste pleinen en dus staan er veel grote, luxe gebouwen van vroeger. Meer geïnteresseerd in de parken tussen deze mooie gebouwen? Dan zit je ook zeker goed. Voor een mooi park loop je richting het station. Hier tegenover vind je een heerlijk stadspark.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

KAthedraal

De Kathedraal bekijken is 1 van de dingen die je zeker moet doen in Zagreb. Je vindt deze kathedraal op het centrale plein. Weet je niet waar het is? Er staan overal bordjes en anders weet de lokale bevolking zeker de weg. Deze kathedraal is erg fotogeniek. Zowel van de binnenkant als de buitenkant. (sla dus zeker de een bezoekje binnen niet over). Ook het plein eromheen is de moeite waard. Wel druk met toerbussen, maar er staan dan ook leuke, schattige gebouwen.

Musea

Net zoals iedere hoofdstad heb je in Zagreb ook meer dan voldoende musea. Ben je geïnteresseerd in kunst uit Kroatië, dan kies je het beste voor het National Museum. Wil je liever iets aparts bekijken, dan zit je in Zagreb goed. Je kunt hier namelijk naar het museum van Broken Relationships. Huh..? Ja dat dus. Benieuwd wat je daar kunt aantreffen? Dan moet je zeker een kijkje nemen. Heel veel tijd ben je er niet aan kwijt, dus inplannen zou geen probleem moeten zijn.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

dagtrip

Mocht je nog extra dagen hebben en genoeg hebben gezien van Zagreb, dan kun je ervoor kiezen om nog een dagtrip te maken . De meest gekozen dagtrip is die naar de Plitvice meren. Dit natuurpark is mega toeristisch, maar niet voor niets. Het is er werkelijk prachtig. Om naar de meren te gaan, neem je een bus of boek je een tour. Probeer wel zo vroeg mogelijk te komen, dan is het er nog relatief rustig. Wil je liever wat anders doen, dan kun je ook een dagtrip maken naar 1 van de kustplaatsjes. Bijvoorbeeld Split. Deze stadjes zijn heel mooi om een dagje naar toe te gaan. Ook is er eventueel een tour die richting het meer van Bled in Slovenië gaat.

Plitvice meren

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on