Blog

Meer van Bacalar

Meer van Bacalar

Het meer van Bacalar horen wat mij betreft echt tot 1 van de must sees in Mexico. Het is echt een heerlijke plek om naar toe te gaan en het water is echt zo ongelofelijk blauw dat je bijna niet kunt geloven dat het een meer is in plaats van de zee. Naast heerlijk zwemmen en zonnen zijn er nog meer leuke dingen om te doen bij het meer van Bacalar. Ik testte een aantal activiteiten voor je uit en heb op een rijtje gezet wat je allemaal kunt doen bij het meer van Bacalar.

Waar is het meer van Bacalar?

Je vindt het meer van Bacalar in Quintana Roo in Mexico. Het ligt op een 40 kilometer van de grens met Belize. Je kunt hier komen door er zelf naartoe te rijden met een huurauto of je neemt een bus deze kant op. Er gaan dagelijks meerdere bussen vanaf Tulum en een bus richting Belize is ook een mogelijkheid. Een aanrader is het nemen van de ADO bus. Bacalar is maar een dorp en is dus niet heel groot. De meeste mooie accommodaties vind je aan het meer van Bacalar zelf. Vaak is er een steiger aanwezig waar je heerlijk kunt zitten en vanaf daar het water in kunt gaan.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Wateractiviteiten

De meeste activiteiten die je bij het meer van Bacalar kan doen hebben uiteraard te maken met water. Naast gewoon genieten op de steiger van je accommodatie kun je nog andere activiteiten doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boottocht met een catamaran over het meer. Dit schijnt echt prachtig te zijn en je stopt hier bij de mooiste plekken om te gaan snorkelen. Ook kun je op meerdere plekken een kayak of SUP board huren. Navigeren is niet moeilijk en het is een meer dus het water is er rustig.

Een andere activiteit die veel mensen doen is Drift snorkelen. Hiervoor ga je naar Los Rapidos en vanaf hier ga je het water in. Dit is een smal kanaal met een stroomversnelling. Het lijkt wel een beetje op een rustige wildwaterbaan. Door de stroming ga je al snorkelend een route af om vervolgens terug te lopen naar het begin. Hier doen de meeste mensen nog een paar drankjes om de dag af te sluiten. Een erg populaire activiteit onder jongeren.

Doorreizen

Het meer van Bacalar is absoluut een aanrader om een paar dagen te verblijven tijdens je route door Mexico. Wil je daarna doorreizen, dan heb je 2 opties. Of naar boven richting Tulum. Een behoorlijk toeristisch hippiedorp met prachtige stranden. Of je kiest ervoor om door te reizen naar Belize. Belize ben ik zelf nog niet geweest, maar schijnt wel een aanrader te zijn als je houdt van witte stranden en prachtige duiken.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Wil je meer artikelen lezen over Mexico? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on