Blog

Stadhuis Dordrecht

Escapetour in Dordrecht

Nederland staat ook vol met mooie plekken, dus mocht je een paar dagen vrij zijn, dan heb je hier ook nog genoeg te ontdekken. Neem nu bijvoorbeeld Dordrecht. Een stad met onwijs veel historie en genoeg te doen om je een dag te vermaken. Maar wat als je niet gewoon een wandeling door de stad wilt maken? Zoek dan op escapetour in Dordrecht. Een bijzondere manier om de stad te verkennen en meteen ook een stukje geschiedenisles. Zelf was ik in januari in Dordrecht met mijn ouders en kozen we voor deze manier van de stad te verkennen. Wat is mijn mening over de escapetour in Dordrecht?

Escapetour

De escapetour is een variant van de escaperooms. Alleen waar je in een escaperoom binnen opgesloten zit, loop je nu rond door de stad. Je hebt hiervoor een telefoon nodig waarop je alle instructies krijgt. Zo moet je onderweg verschillende opdrachten uitvoeren en dingen bekijken. Uiteindelijk heb je aan het einde van de tour de belangrijkste bezienswaardigheden uit de stad gezien. Een interactieve manier dus om alle belangrijkste plekken van de stad te verkennen plus je krijgt ook van alles te weten over de geschiedenis van de stad. Een escapetour kun je in groepjes tot 4 personen doen en vind je verspreid over heel Nederland. Bijna alle bekende steden (en ook een aantal kleinere stadjes) hebben een escapetour beschikbaard. De kosten zijn ongeveer 30 euro per groep. Kijk voor jouw bestemming op escapetour.nl of outdoorescape.nl. (wij zelf deden die in Dordrecht bij die laatste. Dit kostte 20 euro)

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld

Zelf deed ik de escapetour in Dordrecht. Dordrecht is een stad vol met historie, maar ik wist hier vrij weinig van. Tijdens deze tour ga je opzoek naar het verhaal over de moord van de gebroeders De Witt en de rol die Willem van Oranje hierin speelde. Best een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis dus. Je loopt langs bijna alle bekende plekken van Dordrecht en ondertussen voor je opdrachten uit. Sommige zijn behoorlijk moeilijk om te doen, vooral omdat het een soort van raadsels zijn en wij te moeilijk dachten. Gelukkig kun je ook een hint kopen. Dit gaat dan wel af van de punten die je krijgt. Uiteindelijk is er ook een klassement op basis van punten en tijd. Hier deden wij zelf niet aan mee, omdat we ook ergens koffie hebben gedronken. Helaas regende het bij ons echt de hele dag. Dit maakte het wel wat minder mooi. Risico van in januari gaan.

bezienswaardigheden van Dordrecht

Dordrecht is een stad met veel historie en behoorde tot 1 van de belangrijke handelssteden in de Middeleeuwen. Het is de oudste stad van Nederland en daarom zijn er veel bijzondere gebouwen te zien. Daarnaast is het ook de stad van bijvoorbeeld de Gebroeders de Witt. Je vind een standbeeld van hen en Willem van Oranje in de stad. Belangrijke bezienswaardigheden zijn: de Grote Kerk, het Stadhuis, de Wolvershaven, Groothoofdspoort en het Hof van Nederland. Daarnaast heb je nog diverse musea en kun je vanaf hier een watertaxi nemen. Een stad waar je je zeker een hele dag kunt vermaken.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Mijn mening

Zoals gezegde deed ik dus de escapetour in Dordrecht. helaas was het erg slecht weer, wat het toch iets minder mooi maakte. Vooral omdat we helemaal verzopen waren. Toch vond ik dit echt een leuke manier om Dordrecht te verkennen. Je leert namelijk meteen meer over de geschiedenis en er zit een route in. De meeste mensen volgend e stadsroute, maar bij de escapetour ga je toch via andere plaatsen. Ook is het leuk interactief wat ervoor zorgt dat de tijd snel gaat en je alles ziet. Daarom vond ik het doen van een escapetour zeker een aanrader. Dus mocht je ook opzoek zijn naar een leuke manier om een stad naar keuze te verkennen, kies dan voor een tour. Kijk wel even naar het weer van te voren, maakt de dag toch een stukje leuker.

escapetour in Dordrecht
Grachtenpandjes in Dordrecht

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on