Blog

Welke trekking in Nepal?

Welke trekking in Nepal?

Je kunt eigenlijk niet naar Nepal geweest zijn zonder dat je een trekking gedaan hebt. Maar welke trekking in Nepal moet je doen? Er is onwijs veel keuze en je kunt kiezen voor een 3 daagse tocht, maar ook voor trektochten die veel langer duren. Voor ieder wat wils dus om een glimp op te vangen van die enorme bergen die je in de Himalaya vindt. Het is alleen best een opgave om de juiste trekking te kiezen, vandaar dat ik een aantal mooie tochten op een rijtje heb gezet om je te helpen om de juiste trekking in Nepal te vinden.

Annapurna gebied

De meeste mensen zullen kiezen tussen 2 gebieden. 1 van die gebieden is het Annapurna gebied. Je kunt hier een prachtige trektocht maken en vertrekt vanaf Pokhara. Mocht je kort de tijd hebben, dan kun je voor een 3 daagse tocht gaan naar Poon Hill. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Twee andere veel gelopen routes zijn de ABC trek (naar het ABC Base camp, een dag of 8) of het Annapurna Circuit (dag of 16). Tijdens beide trektochten loop je tussen meerdere 8000ers, maar de Mount Everest kun je niet zien.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Voordelen van het Annapurna gebied: Je kunt hier makkelijk komen. In het Everest gebied moet je eigenlijk altijd vliegen en dat is niet het geval in het Annapurna gebied. Een ander voordeel is de mogelijkheid om een korte tocht te maken. In het Everest gebied zit je toch vaak wel vast aan een week. Ook heb je hier eigenlijk geen acclimatiseringsdagen nodig qua hoogte. Dat scheelt best een aantal dagen. De prijzen zijn daarnaast wat goedkoper dan in het Everest gebied.

Nadelen: Bij het circuit heb je ook en stuk wat over een geasfalteerde weg loopt. Niet echt iets waar je blij van wordt als je een trektocht maakt door de bergen. Ook zie je niet de Mount Everest en dit is voor veel mensen wel een must see.

Route door Nepal

Everest regio

De trekkingen die je in Nepal in het Everest gebied kunt doen zijn over het algemeen iets langer. De twee bekendste routes zijn die naar het Everest Base Camp en de Three Passes route. Deze laatste ligt in hetzelfde gebied, maar je komt ook langs prachtige meren en gaat hogere passen over. Wel iets uitdagender dus, maar ook mooier. Verder zijn vel routes in dit gebied redelijk hetzelfde. Al kun je alles ook nog flink verlengen door niet naar Lukla te vliegen, maar een deel lopend te doen. Voor veel mensen is een glimp opvangen van de Mount Everest 1 van de redenen om naar Nepal te gaan. Kijk dus vooraf goed of je ook daadwerkelijk de berg zelf kan zien. Mocht jen aar het Base Camp gaan is dit namelijk niet het geval maar zal je een extra dag moeten toevoegen naar het uitkijkpunt.

Voordelen: De voordelen om richting het Everest gebied te gaan zijn onder andere dat je echt de Mount Everest kunt zien, daarnaast hoef je geen lange busreis naar Pokhara te maken (al kan dat ook vliegens).

Nadelen: De belangrijkste nadelen om te kiezen voor dit gebied zijn de gevaarlijke vlucht richting Liukla en de kosten. Deze zijn iets hoger dan in het Annapurna gbied. Ook kun je geen 3 daagse tocht maken en de echte bergen zien. Daarvoor moet je toch een stuk verder lopen.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Andere gebieden

Mocht je op zoek zijn naar andere gebieden dan kan dat ook zeker. De langste tocht die je kunt maken is the Great Himalaya trek, maar deze loopt niet alleen door Nepal en kost je meerdere maanden. Ik gok dat niet veel mensen hiervoor zullen gaan, dus dan kun je kijken naar gebieden waar je een kortere trekking kunt doen. Dat zijn bijvoorbeeld de Langtang regio, Doplo en de Manaslu gebied. De Dolpo trekking raad ik alleen aan om te doen als je al meerdere trekkingen hebt gedaan. Ook moet je hiervoor zeker een gids inhuren. Dit gebied is namelijk ongelofelijk afgelegen en je wil hier zeker niet verdwalen.

De Langtang en Manaslu zijn veel bekendere gebieden voor een trekking in Nepal. Hier kun je ook meerdere mooie trekkingen maken, maar dit kost wel iets meer moeite. Kijk daardoor voordat je vertrekt eerst goed rond wat je graag wil. Het grootste voordeel aan kiezen voor deze gebieden is dat hier veel minder mensen komen en het dus ook een stuk authentieker is.

Wil je mijn verslagen lezen over Nepal? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on