Blog

Wandeling van de Leutascher Geisterklamm

Wandeling van de Leutascher Geisterklamm

Onderweg naar Italië maakte ik een tussenstop in Oostenrijk, net over de grens met Duitsland. Hier verbleef ik een dag om ook de omgeving van dit dorpje Scharnitz te verkennen. 1 van de trekpleisters was de wandeling van de Leutascher Geisterklamm. Dit is een grote kloof waar prachtig blauw water door stroomt. Je vindt hier een hele wandelroute die langs de kloof gaat en je op veel plekken een prachtig uitzicht geeft. Zeker de moeite waard dus om de wandeling van de Leutascher Geisterklamm te doen als je in de buurt bent.

De wandeling

De wandeling van de Lettischer Geisterklamm is een prachtige wandeling. Je loopt vrijwel de hele tijd door de kloof en dus langs de rivier. Je loopt behoorlijk hoog in de kloof en daardoor heb je een prachtig uitzicht op het water en de vele watervallen. Het grootste deel van de route loopt over een soort van metalen loopbrug die gebouwd is naast de afgrond. Hierdoor kun je alles echt heel goed zien en is het ook veilig lopen. Ook heb je 2x een brug die dwars over de kloof gaat. Super goede plek om foto’s te maken.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Als je lopend naar de kloof komt dan kom je bij de belangrijkste brug uit. Dit is ook meteen 1 van de mooiste plekken. Daarna kun je bepalen of je de korte route langs Mittenwald neemt of de lange route richting Geisterklamm (hier heb je ook een bushalte). Ik zou zelf zeker de lange route kiezen, want hierbij loop je de heenweg alleen maar door de kloof. De terugweg loop je dan door het bos. De korte route zie je maar een klein stukje van de rivier.

Beide routes zijn makkelijk te lopen en hebben weinig hoogteverschil. Wel moet je opletten als je met een kinderwagen gaat. Ik zou aanrader om te kiezen voor een drager. Toch een stukje makkelijker vooral, omdat je een paar trappen tegen kunt komen. Wandelen met kinderen is sowieso zeker aan te raden. Langs de route is een soort ontdekpad gemaakt en kinderen kunnen hier allemaal opdrachten doen naar aanleiding van een verhaal over een soort van dwerg. Zag er leuk uit en kinderen vermaakten zich heel goed.

Hoe kom je er?

De wandeling van de Leutascher Geisterklamm start net buiten Mittenwald in Duitsland. Hier is het ook het beste om te parkeren. Je kunt een willekeurige parkeerplaats in het dorp uitkiezen, want alles is op loopafstand. Kom je vanaf Oostenrijk, dan zou je eventueel net buiten Scharnitz kunnen parkeren. Wel ben je dan wat langer onderweg. Let erop dat vrijwel alle parkeerplaatsen betaald parkeren zijn (de wandeling zelf is gratis). Vanaf de plek waar je geparkeerd hebt kun je vervolgens gewoon de bordjes met Leutascher Geisterklamm volgen.

Alles staat goed aangegeven, dus verdwalen kan eigenlijk niet. Mocht je vanaf Scharnitz komen, dan is de route een stukje langer. Reken op ongeveer een 45 minuten tot het begin van de echte route langs de kloof. Een groot deel van de tijd loop je vlak met een mooi uitzicht over de helderblauwe rivier. Daarna sla je linksaf en begint de route flink te klimmen. Een stukje zwaarder dus dan vanaf Mittenwald, maar ik vond het wel een hele mooie route.

Mocht je met het openbaar vervoer reizen, dan kun je deze kloof ook zeker bezoeken. Zowel Mittenwald als Scharnitz hebben namelijk een eigen station en van beide plekken kun je beginnen aan een wandeling richting de Leutascher Geisterklamm.

Andere aanraders in de buurt

De omgeving waarin je je bevindt is erg mooi en daarom kun je je hier zeker meerdere dagen nog vermaken. Een aanrader is om zeker een bezoekje te brengen aan Mittenwald. Dit is echt een onwijs oud en schattig dorpje. Heel fotogeniek dus! Scharnitz daarentegen is iets minder bijzonder, dus als je moet kiezen dan zou ik voor Mittenwald gaan. Ook kun je vanaf hier makkelijk richting Garmisch Partenkirchen rijden. In deze omgeving zijn echt mooie routes te vinden en hier kun je de echte bergen in.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Liever wandelen bij Mittenwald? Dat kan ook zeker. Je zit hier net aan de rand van het Karwendel gebied en in dit gebied kun je prachtige hiken en zelf huttentochten maken. Je kunt hiervoor een lift naar boven pakken, maar ook zelf richting de eerste hutten lopen. Mocht je opzoek zijn naar een dagtocht dan raad ik de route naar de Brunnsteinhutte aan. Hier kun je eventueel overnachten, maar alleen een hapje eten en dan verder gaan kan ook.

Wil je meer artikelen lezen over wandelingen? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on