Blog

Voor onbepaalde tijd op reis

Voor onbepaalde tijd op reis

Een super leuk nieuwtje: Ik ga namelijk voor onbepaalde tijd op reis ! Op 17 oktober vlieg ik via een enkele reis naar Buenos Aires en vanaf daar wil ik een groot deel van Zuid Amerika gaan zien. Hoelang ik op reis ga en wat ik na Zuid Amerika ga doen? Ik heb natuurlijk wel een idee, maar nog niks staat vast. Ik wil vooral gaan reizen tot ik het of niet meer leuk vind of mijn geld op is. Eerst nog een paar maanden werken (en er staan nog wat reisjes op de planning) en dan lekker voor onbepaalde tijd op reis!

Start in Argentinië

Eén van de dingen die boven aan mijn lijst stond was een bezoek aan Patagonië. Een deel van Patagonië ligt in Argentinië en een deel in Chili. Daarom ben ik gaan kijken wat voor mij het beste beginpunt zou zijn. Ik vond via een andere blog een bijzondere plek om heen te gaan in Argentinië, dus daarom word Buenos Aires mijn beginpunt. Daarna vlieg ik door naar deze bijzondere plek. Namelijk Península Valdés. Dit is een schiereiland met hele bijzondere natuur en vooral dieren. Zo jagen de Orka’s hier op een speciale manier, kun je een walvistour doen, lopen overal pinguïns en kun je daarnaast met zeeleeuwen snorkelen. Ik ben zelf niet zo van de steden, dus natuur (bergen) en dieren staan vooral op mijn lijst.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Hierna is het tijd om door te gaan richting Patagonië. Ik wil in ieder geval El Chalten en El Calafate bezoeken en daarna is het tijd om de grens met Chili over te steken. Hier ga ik de O trekking doen. Een 8 daagse trekking die ik al jaren wil doen. Na dit deel van Chili ligt het allemaal open. Ik denk dat ik richting San Pedro de Atacama wil gaan en vanaf daar een tour naar de zoutvlaktes van Uyuni.

Conic Hill

Door naar andere landen in Zuid Amerika

Door deze tour kom ik dan uit in Bolivia. Hier heb ik nog geen vaste planning al weet ik wel dat ik daarna sowieso door wil reizen naar Peru en Ecuador. Ook hier staat nog niks vast. Ik wil vooral gewoon kijken waar ik zin in heb en niet te veel vooraf plannen. Helaas was dat met de O treking wel noodzakelijk, maar daarna laat ik dat los. Ik heb uiteraard een klein lijstje met dingen gemaakt die ik zeker wil zien, maar er komen zeker nog extra plekken bij. Wat ik sowieso wil doen: een meerdaagse tour naar de Amazone, Machu Picchu, een trekking doen in Huaraz en naar de Galapagos Islands.

Tot en met Ecuador wil ik zeker weten doen. Mocht ik daarna nog in Zuid Amerika willen blijven dan reis ik door richting Colombia en misschien Panama. Wil ik liever iets anders gaan doen, dan is dat ook een optie.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

En daarna?

Wat daarna? Nou ik wil dat gewoon op dat moment bekijken. Wat ik wel zeker weet is dat ik heel graag naar Zuid Afrika wil. Dat wil ik al jaren en omdat ik alleen reis zou ik graag met de Bazbus willen. Helaas is deze tijdens Corona failliet gegaan, maar ze hebben een deel van de route weer opgestart. En het mooie is: Als ik op reis ben starten ze de hele route weer op. Oftewel dat moet ik gewoon gaan doen. Verder heb ik nog wel een lijstje met landen waar ik graag heen zou willen: Sri Lanka, Japan, Filipijnen, Stan landen, Georgië, Jordanië, Noorwegen en IJsland. Maar of ik daar heen zal gaan, ik heb werkelijk geen idee!

Wil je meer artikelen lezen over de Dolomieten? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on