Blog

Doen in Glenfinnan

Doen in Glenfinnan

Glenfinnan is bij de meeste mensen vooral bekend om het viaduct en de trein van de Harry Poter film. Alleen wat kun je nou eigenlik doen in Glenfinnan? Glenfinnan is een klein dorp, maar toch kun je je hier wel een hele dag vermaken. Benieuwd naar alle leuke dingen die je kunt doen in Glenfinnan? Mijn tips op een rijtje.

Harry Potter Viaduct hike

Zoals gezegd staat Glenfinnan vooral bekend om het viaduct dat is gebruikt voor de Harry Potter films. Dit viaduct is dan ook een populaire bezienswaardigheid. Iedere dag komen er hele groepen mensen richting Glenfinnan die komen om de trein te fotograferen. Wil je dit ook, dan kan dat zeker. Je hebt meerdere punten waar je kunt gaan staan, maar vanaf de heuvel heb je het mooiste uitzicht. Hiervoor moet je wel een hike maken van ongeveer een uur. Hou vooral rekening met de treintijden, want het zou zonde zijn als je hem net mist. Ik zelf vond het een prachtig gezicht die stoomtrein die over de brug gaat. Hij rijdt gelukkig heel langzaam en stopt ook even, zodat het makkelijker is een mooi plaatje te maken.

Mocht je genoeg foto’s gemaakt hebben, dan kun je daarna naar beneden lopen. Je loopt vlak langs het viaduct en dan zie je eigenlijk pas hoe immens groot en hoog het eigenlijk is. De hike opzich is ook mooi om te doen. Je loopt in een prachtige omgeving, dus naast het viaduct is dat ook een mooie bijkomstigheid!

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Treinmuseum

Bij het station van Glenfinnan heb je een klein treinmuseum. Je kunt hier naar binnen voor een donatie en dus bepaal je zelf hoeveel je geeft. Het is een klein museum, dus heel erg veel tijd ga je hier niet aan kwijt zijn. Toch is het een leuke afwisseling om ook wat meer van de geschiedenis te weten. Zelf ben ik niet zo van de musea, maar ik vond dit prima om te doen. Je hoeft ook niet alles te bekijken en kunt gaan wanneer je wilt. Let er wel op dat je voldoende tijd overhoudt om nog naar het viaduct te lopen, het zou zonde zijn als je net de trein mist.

Neem zelf de trein

Glenfinnan heeft een eigen station en dus kun je hier met de trein heen. Mocht je vanaf Fort William komen, dan ga je zelf over het viaduct zelf heen. Onwijs gaaf om te doen! Om de trein te nemen heb je 2 opties, namelijk de normale trein en de Jacobite Express. Deze laatste is de stoomtrein (ook vaak de Harry Potter trein genoemd). Dit is echt een ouderwetse trein die gebruikt werd in de Harry Potter films. Een gave belevenis, maar niet altijd makkelijk om te doen. Deze trein is behoorlijk aan de prijs en is vaak al ruim van te voren volgeboekt.

Zelf zou ik dan ook kiezen voor een normale trein. Dit is een stuk goedkoper en van binnen zie je toch vrij weinig van de stoomtrein. Ik zou dan eerder ook nog de hike maken en de stroomtrein fotograferen. De trein rijdt van Fort Williams naar Mallaig, maar onderweg kun je uiteraard in Glenfinnan uitstappen.

Hoe kom je in Glenfinnan?

Glenfinnan is maar een klein dorp en daarom komen de meeste mensen van buitenaf hier naar toe. Dat is ook prima, want in principe heb je genoeg aan 1 dag. Je hebt verschillende manieren om hier te komen, maar de meest gebruikte is met de auto. Je kunt net buiten Glenfinnan parkeren, maar zorg er wel voor dat je op tijd bent. Er zijn best veel parkeerplaatsen, maar het is ook ontzettend populair en dus is er een grote kans dat alles vol staat. Parkeren is uiteraard betaald.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Wil je liever met het openbaar vervoer deze kant op dan kun je hier met de trein heen. Glenfinnan heeft een station, dus je stapt meteen uit bij de plek waar je moet zijn. Hierboven schreef ik al iets meer informatie over de trein en welke opties je daarvoor hebt. Liever via een tour? Dan kun je hier een tour boeken.

Wil je meer artikelen lezen over Schotland? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on