Blog

Doen in Hanoi

Doen in Hanoi

Hanoi is één van de leukste steden van Vietnam. In tegenstelling tot Ho Chi Minh City is het hier een stuk ouder en voelt het meer als een enorm groot dorp dan als een miljoenenstad. De meeste mensen bezoeken Hanoi vooral vanwege de prachtige dagtrips die je vanaf hier kunt doen, maar er is ook genoeg te doen in Hanoi zelf. Benieuwd naar de leukste plekken? Ik heb alle leuke dingen om te doen in Hanoi voor je op een rijtje gezet.

Het oude centrum (Old Quarter)

Eén van de eerste dingen die je kunt doen in Hanoi is het bezoeken van de Old Quarter. Dit is de oude wijk van Hanoi en de meeste hostels zitten hier niet ver vandaan. In dit oude centrum van Hanoi vind je nog steeds de koloniale architectuur en kun je heerlijk ronddwalen door de kleine smalle straatjes. In dit oude centrum van Hanoi kun je je echt onderdompelen in de lokale cultuur en beleven hoe het hier is om te wonen.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Hoan Kiem meer

Midden in de stad ligt een groot meer, het Hoan Kiem meer. De meeste hostels zitten hier in de buurt en het is dan ook zeker aan te raden om hier een keer een kijkje te nemen. In dit park rond het meer komen lokale mensen en toeristen samen en dat is een mooie mix. Vietnamese studenten krijgen op school te horen dat ze goed Engels moeten leren, want dan hebben ze meer kans op een goede baan. Daarom zal je zien dat er regelmatig studenten naar je toe komen om hun Engels te oefenen. Heel leuk om zo lokale mensen te leren kennen al hangt het er wel vanaf wie je treft. Sommige zijn echt geïnteresseerd en kun je vragen terug stellen en andere lepelen alleen hun oefenstof op. Zelf zou ik aanraden om als je tijd hebt hier een paar keer heen te gaan.

Street Food

Vietnamees eten is bij de meeste mensen wel bekend. Als je dan in Vietnam bent moet je zeker een op straat gaan eten. Voor een klein bedrag kun je namelijk de lekkerste maaltijden eten die ter plekke vers voor je bereidt worden. ABsoluut een aanrader dus! Bekende gerechten zijn: Banh Mi broodjes en heerlijke noodle soepen. Je kunt overal op straat kraampjes vinden, al vond ik het iets meer zoeken dan in bijvoorbeeld Thailand. Mocht je echt een food lover zijn, dan zijn er ook speciale street food tours te boeken.

Mausoleum

In Hanoi kun je het Ho Chi Minh Mausoleum bezoeken. In dot mausoleum ligt Ho Chi Minh opgebaard. Dit was de grote leider van Vietnam. Zelf vond ik het een beetje luguber om heen te gaan, plus ik ben erg tegen de verering van leiders. Daarom heb ik zelf besloten hier niet heen te gaan. Alleen voor veel backpackers is dit wel 1 van de dingen om te doen in Hanoi vandaar dat die wel in dit lijstje staat.

Waterpoppen

Vietnam was van oorsprong best arm, vooral op het platte land. Om zichzelf te vermaken begonnen de boeren toen met het spelen van waterpoppen in vijvers. Tegenwoordig wordt deze traditie nog steeds uitgevoerd en worden er grote waterpoppen shows gegeven in Hanoi. Het bekendste theater is het Hanoi Water Puppet Theatre. Deze vindt je bij het Hoan Kiem meer.

Halong Bay

Tours vanaf Hanoi

Hanoi is de beste plek voor verschillende mooie tours te doen naar het noorden van Vietnam. De meest bekende tour is een tour naar Halong Bay. Deze enorme rotsformaties staan op de wereld erfgoedlijst en is absoluut een must see. Ja er zijn veel andere toeristen, maar dat is niet voor niets natuurlijk. Mocht je dit niet willen dan zijn er rondom Halong Bay ook wel alternatieve tours te boeken, maar hiervoor moet je iets beter zoeken. Qua tours heb je meerdere opties. De meeste mensen zullen gaan voor een 2 daagse tour. Hierbij slaap je op de boot en word je dus wakker met en prachtig uitzicht. Wel zijn het vaak feestboten, dus mocht je hier niet van houden, vraag hier dan naar bij het boeken. Zelf koos ik voor een 1 daagse tour en dat was wat mij betreft ook lang genoeg.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Een andere meerdaagse tour is die naar Sapa. Dit is ook absoluut een aanrader om te doen. Sapa ligt in de bergen en midden tussen de rijstvelden. Je kunt hier meerdaagse wandeltochten maken en slapen bij de lokale stammen. De uitzichten hier zijn echt prachtig en Sapa mag je wat mij betreft niet overslaan. Een tour hierheen is eigenlijk bij ieder toeristenbureautje te boeken, maar vraag wel goed na wat er allemaal inbegrepen is en waar je slaapt.

Wil je meer artikelen lezen over Vietnam? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on