google.com, pub-2673683196913746, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Blog

7 tips voor de Salkantay Trek

Reisplannen voor 2024

Het jaar is alweer begonnen en daarom is het tijd om mijn reisplannen voor 2024 met jullie te delen. Uiteraard ben ik nu nog op wereldreis en zal ik daarmee verder gaan, maar ik kijk ook zeker naar wat daarna gaat komen. Ik hoop een aantal mooie bestemmingen toe te kunnen voegen aan mijn lijstje. Een aantal van de reisplannen voor 2024 staan al vast. Vooral die die de komende tijd gaan plaatsen vinden. Maar ik heb als ik thuiskom ook nog een groot deel van het jaar en heb een aantal bestemmingen op mijn lijstje reisplannen voor 2024. Ik heb alleen daar nog geen beslissing in genomen en heb meerdere opties.

Verder door Midden-Amerika

Mijn reis door Zuid-Amerika zit er bijna op. Ik ben nu nog de laatste dagen in Ecuador en zal daarna richting Panama vliegen. Oorspronkelijk stond Colombia op de planning, maar die komt helaas niet meer voor in mijn reisplannen voor 2024. Waarom? Ik ben toe aan verandering en heb nu al best wat van Zuid-Amerika gezien. Ik hoor van veel mensen dat Colombia wel heel gaaf is, maar ik heb daarnaast ook al heel veel in nachtbussen gezeten en de afstanden in Colombia zijn ook groot. Daarom heb ik besloten om dit land een andere keer te bezoeken en naar Panama te vliegen (ik moest sowieso vliegen, want de grens tussen Colombia en Ecuador is een rood gebied (al doen veel backpackers het toch).

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Panama stond sowieso al in de planning, maar ik zal hier niet heel lang blijven. Ik ga alleen naar Panama City en Bocas del Toro. Waarom? Omdat ik even een weekje zonder wandelen wil doen en daarom bijvoorbeeld Boquete over ga slaan. Ook moest ik een keuze maken tussen Bocas del Toro en de San Blas eilanden en ik heb voor de eerste gekozen. Waarom? Vooral omdat ik een nieuw land toe heb gevoegd: Costa Rica. Vanaf Bocas del Toro neem je makkelijk een shuttle die kant op. Costa Rica stond eerst niet op mijn lijstje voor reisplannen 2024, vooral omdat het best aan de prijs is.

Nu heb ik gemerkt dat ik vooral natuur en dieren erg interessant vind en dat vind je vooral in Costa Rica. Ook wordt mijn reis iets korter, dus hou ik voldoende budget over om hier een aantal mooie dingen te doen.

Volgende bestemming

Na Costa Rica vlieg ik door richting Guatemala. Ik had ook nog wel naar Nicaragua willen gaan, maar wil vooral veel afwisselen plus ik wil vliegen vanaf Cancun. Daarom heb ik besloten om nog een maandje door Guatemala en een stukje Belize te reizen en vervolgens richting Cancun te gaan. Mexico ga ik overslaan, al blijf ik misschien wel een nachtje in Tulum en Cancun. Ik heb dit deel van Mexico namelijk al eens in 2019 gezien. Guatemala lijkt mij onwijs gaaf en daarom wou ik dit land nog graag toevoegen, ondanks dat ik het eerst niet op de planning had staan.

Zuid-Afrika

Vanaf Cancun vlieg ik via Amsterdam (ja ik verzin het ook niet, dit was het beste ticket) naar Kaapstad. Zuid-Afrika is een langgekoesterde weg en daarom moest ik gewoon tijdens deze reis hierheen. Misschien was het makkelijker om gewoon in Midden-Amerika te blijven (en goedkoper), maar ik wil mijn reis graag afsluiten op de plek waar ik al jaren heen wil. Ik begin in Kaapstad en ben van plan om met de Bazbus richting Johannesburg te reizen. Uiteraard wil ik zeker een aantal dagen safari gaan doen!

Na Zuid-Afrika heb ik nog gedacht om door te vliegen naar Sri Lanka, maar ik heb besloten om dat niet te doen. Ik heb nog geen terugvlucht, maar het is wel de bedoeling om vanaf Johannesburg naar huis te vliegen. Waarom? Omdat ik denk dat mijn reis dan wel lang genoeg heeft geduurd. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind reizen echt geweldig. Een lange reis is alleen wel echt wat anders. Ik merk dat ik best een beetje vermoeid ben, ook al heb ik de laatste tijd vaak langer op plekken doorgebracht. Daarnaast merk ik dat ik verzadigd al ben na 3 maanden en dat is de belangrijkste reden. Het is zo zonde om naar een mooie plek te gaan en er minder van te genieten, omdat je al zoveel moois hebt gezien de afgelopen tijd.

Tijd dus om mijn reis na 6 maanden te gaan afsluiten. Is het daarna klaar met reizen? Nee zeker niet. Ik zou graag in de zomer nog weg willen en zit ook al na te denken over andere bestemmingen.

Zomer

Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk een baan te vinden en ook vrij te kunnen krijgen voor een paar mooie tripjes. Ik zou graag rond de zomer een keer een bezoekje willen brengen aan Winterberg en daar in de buurt kamperen. Ook hoop ik in de zomer een weekje weg te kunnen om te gaan kamperen en wandelen. Ik heb tot nu toe 3 bestemmingen op mijn lijstje staan, maar dat zou nog kunnen veranderen. Deze reisplannen voor 2024 staan nog niet vast namelijk. De bestemmingen waaraan ik zit te denken zijn IJsland, Peaks of the Balkan en Wales. Ik ga hier nog wel even over nadenken en kijken of het lukt om weg te gaan.

Najaar

In het najaar zou ik ook nog graag weg willen. Bestemmingen die mij gaaf lijken zijn Jordanië, Oezbekistan, maar ook een stedentrip Portugal zou ik leuk vinden. Wat het gaat worden hangt van veel factoren af. Ik krijg aan het einde van de zomer hopelijk de sleutel van mijn nieuwbouw huurwoning en dat gaat ook best wat werk en vooral veel geld kosten. Niet erg, maar wel iets om rekening mee te houden. Ook moet ik natuurlijk qua werk kijken wat er mogelijk is.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Winter

In de winter weg zou ik niet heel erg vinden en als het goed is hou ik voldoende budget over van deze wereldreis om nog een keer een verre reis te maken. Geen lange reis dat niet, maar ik zit te denken aan een week of 2-3. Ik heb meerdere bestemmingen in mijn hoofd, maar misschien wordt het wel totaal iets anders. Als eerste lijkt het mij wel een keer leuk om te ervaren hoe een groepsreis eraan toe gaat. Dan wil ik wel een bijzondere bestemming waar ik zelf lastig kan backpacken. Ik zag onder andere mooie groepsreizen naar Madagaskar en India en beide spraken mij wel aan.

Daarnaast zou ik het ook wel eens willen ervaren hoe het is om een cruise te doen. Wel eentje in het Caribisch gebied dan waarbij je meerdere mooie eilanden aandoet. Geen idee of het wat voor mij is, maar dat kun je alleen maar uitproberen. Ga ik voor deze optie, dan is het wel wat lastiger, want een hut is flink duur behalve als je 4 mensen bij elkaar kunt vinden die een hut willen delen.

Ook zit ik eraan te denken om terug te gaan naar Zuid-Amerika. Twee landen die erg hoog op mijn lijst staan, zijn Brazilië en Suriname. Bij Brazilië zou ik graag richting de Amazone willen en daar een paar dagen op een boot in een hangmat slapen. De Amazone is tot nu toe 1 van mijn favoriete plekken ter wereld.

Daarna?

In de toekomst heb ik nog onwijs veel plannen, maar twee dingen die ik graag zou willen doen zijn bijvoorbeeld in een zelfgebouwde camper door Scandinavie rijden. Ook staat een paar weken vrijwilligerswerk hoog op de lijst. Ik wil graag iets terugdoen voor de wereld.

Wil je meer artikelen lezen over de bijzonderste bestemmingen die zag? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on