Blog

Voorbereiding op de Kungsleden

reisplannen 2023: update

Een tijd terug deelde ik mijn reisplannen voor 2023 met jullie. Sinds die tijd zijn er een aantal dingen veranderd en dus zijn er ook nieuwe keuzes gemaakt qua reizen. Toen waren de plannen om een week naar de Dolomieten in Italië te gaan en daarnaast 1 etappe van de Kungsleden in Zweden te lopen. Het grootste deel van de plannen die ik gedeeld had blijft staan, er komt alleen nog wat extra’s bij! Benieuwd naar de update van mijn reisplannen in 2023?

Dolomieten en ?

In mijn vorige update gaf ik al aan dat ik een weekje naar de Dolomieten zou gaan. Nu heb ik al een tijd geleden vakantie aangevraagd (en goedgekeurd), maar ik had eerst nog een andere baan erbij, namelijk als Crossfit Coach. Daarom heb ik destijds besloten om maar voor 1 week te gaan. Nu ben ik met coachen gestopt en had ik een gesprek met een collega over dat ik nog best veel vakantiedagen over heb en die gaf aan waarom ik dan niet langer weg ging. Ja waarom eigenlijk ook niet?! Dolomieten had ik al geboekt en dat blijft dan ook staan, nu had ik voor mijzelf 2 opties. Of langer in de Dolomieten blijven, of nog een extra land bezoeken. Slovenië is echt om de hoek en daar wil ik heel graag eens heen, dus ik heb besloten om er nog een dag of 6 Slovenië aan vast te plakken. Waar precies is nog niet 100% zeker, maar ik neig op dit moment naar Bohinj en vanuit daar hiken en dagtrips maken.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Peak District

Zoals gezegd heb ik dus best wel wat vakantiedagen nog staan. Dat plus ik heb maar een contract van 20 uur (maar werk wel 35, overuren zijn betaald). Ik heb hier bewust voor gekozen, want zo hoef ik dan ook niet heel veel vakantie op te nemen. Nu kwam ik op Instagram een prachtige foto tegen uit het Peak District en dat leek mij wel wat. Gevonden dat het makkelijk te bereizen is met de trein vanaf Manchester. Ik werk vast op zondag, maandag en woensdag en dat betekend dat als ik de woensdag vrij neem (5 uur), ik 5 dagen achter elkaar vrij ben :). Heel chill en daarom heb ik dan ook tickets gekocht naar Manchester begin augustus. Even een paar dagen wandelen en kamperen in het Peak District en een kort bezoekje aan Manchester zelf. En dat voor maar een honderd of 3 en 5 vakantie uren. Zoals het nu staat ga ik naar het dorpje Hathersage en vanaf daar dagtrips doen, maar dat moet ik nog even goed bekijken.

Peak District Engeland

Kungsleden

Mijn laatste reis deze zomer heb ik al met iedereen gedeeld. Aan deze reis naar Zweden is dan ook niets veranderd. Voor de mensen die nog niet weten wat ik ga doen: Ik ga een etappe van de Kungsleden lopen. Een lange afstandspad in Noord Zweden. Voor het eerst wildkamperen en een meerdaagse trekking doen. Enorm spannend, maar wel iets wat al een lange tijd op mijn bucketlist staat. Dee bedoeling is dat ik in een week tijd van Abisko naar Nikkaluokta ga lopen en alles op mijn rug meenemen.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Wat ik na deze reizen gaan doen, kan ik helaas nog niet delen. Maar er staan wel hele leuke dingen nog op de planning. En mijn reisplannen in 2023 zijn dan ook nog zeker niet klaar!.

Wil je meer artikelen lezen over de plekken die ik in 2023 bezocht? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on