Blog

Route door Indonesië

Route door Indonesië

Indonesië is een land met ontelbaar veel eilanden. Mocht je het hele land willen bezoeken, dan kun je hier gerust een jaar voor vrij nemen. Niet echt wat de meeste backpackers willen natuurlijk. Er is veel mogelijk qua route door Indonesië, maar door de grootte van het land is het soms lastig om te bepalen waar je heen gaat. Daarom deel ik vandaag mijn route door Indonesië. Een route die vooral op cultuur en natuur gericht is en minder op strand en feesten, maar daardoor wel perfect voor iemand die graag voor het eerst richting Indonesië gaat.

Yogyakarta

Wat mij betreft is Yogyakarta de beste stad om je route door Indonesië te beginnen. Het is een enorm grote stad, maar het voelt toch meer als een dorp. Alle leuke plekken zijn op loopafstand en ik vond zelf de sfeer hier erg fijn. Natuurlijk staan er wel grote gebouwen, maar vergeleken met Jakarta is het hier een stuk schoner, rustiger en voelt het kleiner. Neem vooral genoeg tijd om Yogyakarta te ontdekken. Je kunt hier bijvoorbeeld tourtjes boeken naar de bijzondere tempels van Borobudur en Prambanan. Deze 2 tempels mag je absoluut niet overslaan als je in Yogyakarta bent. Ik zou zelf voor een dag of 3 Yogya gaan. Dan kun je eigenlijk de meeste hoogtepunten wel bezoeken. Eerder schreef ik al een artikel over alle leuke dingen om te doen in Yogyakarta.

Vulkanentour

Na Yogyakarta vervolg je de reis over Java. Het makkelijkste is om hiervoor een tour te boeken in Yogyakarta. Deze tour gaat naar de Bromo en de Ijen. Beide vulkanen in het oosten van Java. Vaak is de tour inclusief overnachtingen, eten en vervoer van Yogyakarta naar Bali. Ik vond beide vulkanen echt prachtig. De Bromo was wel mega druk, maar het uitzicht was dan ook onbeschrijfelijk. De Ijen was een stuk rustiger, maar om hier te komen moest je ook een stuk langer bergop wandelen.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Bali

De tour zet je af in Denpasar. Dit is niet meteen de leukste stad om te verblijven, daarom zou ik meteen een taxi nemen richting Ubud. Ubud is heel erg toeristisch, maar nog steeds een aanrader om heen te gaan. Hier kun je heerlijk relaxen, geweldig eten, maar maak ook zeker een aantal wandeltochten door de omgeving. Je loopt hier namelijk dan tussen de prachtige rijstvelden.

Andere fijne plekken om heen te gaan zijn bijvoorbeeld Lovina in het noorden en Uluwatu. Veel backpackers gaan daarnaast ook naar de meer party plekken als Canggu en Kuta. Mocht je meer van natuur en rust houden, dan kun je ervoor kiezen om richting het oosten te gaan. Hier is het een stuk rustiger. Een fijn plaatsje is bijvoorbeeld Amed.

Nusa Penida of Nusa Lembongan

Je sluit deze route door Indonesië af op een tropische bestemming, namelijk op 1 van de eilanden voor de kust van Bali. Deze zijn tegenwoordig ook toeristisch, maar nog altijd minder dan op Bali zelf. Je kunt kiezen uit Nusa Penida en Nusa Lembongan. De eerste is een veel groter eiland en hier kun je dan ook bijvoorbeeld een scooterrit over het eiland maken. Lembongan is een stuk kleiner en staat vooral bekend om de mooie stranden. Ook kun je hier heel goed snorkelen en duiken. Je vindt hier bijvoorbeeld manta rays.

Verlengen

Mocht je langer dan een week of 3 hebben, dan kun je je route door Indonesië zeker verlengen. Er zijn meerdere eilanden die je kunt toevoegen. De meeste mensen zullen kiezen voor Lombok of de Gili eilanden. Hier heb je echt de mooiste stranden en fijne feestjes. Wil je liever iets meer natuur, dan kun je richting Flores en de Komodo eilanden. Hiervoor neem je een boottour vanaf Lombok en maak je een tussenstop op de Komodo eilanden. Op deze onbewoonde eilanden leven de Komodo varanen en die vind je nergens ter wereld.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Wil je mijn verslagen lezen over mijn wereldreis? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on