Blog

Amazone tour in Bolivia

Amazone tour in Bolivia

Het Amazone gebied is het grootste regenwoud ter wereld. Dit gebied spreidt zich uit over een groot deel van de landen in Zuid-Amerika. Je kunt dit gebied bezoeken in bijvoorbeeld: Brazilië, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia. Zelf had ik ook de grote wens om een keer een bezoek te brengen aan de Amazone en ik koos er daarom voor om een Amazone tour in Bolivia te doen. Wat ik erover kan zeggen? Het was echt geweldig! Ik heb zo onwijs veel prachtige dieren gezien en vertel je daarom in dit artikel meer over de Amazone tour die ik in Bolivia deed.

Waar en welke organisatie?

De Amazone tour vertrekt in Rurenabaque. Dit is een stadje op zo’n 400 kilometer van La Paz. Om hier te komen, neem je een nachtbus (niet heel fijn, want oud, wel goedkoop) of kun je op bepaalde dagen vliegen. Rurrenabaque vond ik zelf niet heel bijzonder, maar het is altijd handig om hier even een nachtje te verblijven. Je kunt dan ook opzoek gaan naar de tour die jij graag wil doen, maar zelf boekte ik deze al vooraf. Ik wist namelijk dat ik met een bepaalde organisatie wou gaan.

Qua tours heb je de keuze uit 2 opties. Namelijk de jungle tour en de Pampa tour. Tijdens deze eerste zie je vooral het regenwoud en de bijzondere planten die daar groeien. Tijdens de Pampa tour heb je juist veel meer kans op het spotten van dieren. Ik deed uiteraard de laatste en deze is ook het meest populair. Mocht je genoeg tijd hebben, dan kun je uiteraard ook beide doen. Ik koos hier niet voor, omdat ik ook in een ander land nog een keer de Amazone wil bezoeken. Ook kun je uiteraard kiezen hoeveel dagen je wil gaan.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Er zijn veel aanbieders en allemaal bieden ze soortgelijke tours aan. Toch is het verstandig om goed door te vragen over de groepsgrote, Lodge en ecologie. Ergens las ik dat het verplicht is voor organisaties om minimaal 1200 Bolivianos te vragen, maar ik weet niet of dat waar is want de meeste vroegen echt minder. Zoals gezegd wou ik met een bepaalde organisatie. Dolpins Travels. Ik hoorde namelijk dat dit de beste organisatie is met de nieuwste Lodge. Ook ligt het wat verder van de andere lodges af. Verder schijnt dit de beste organisatie te zijn qua ecologie en hebben ze alleen maar inheemse mensen in dienst. Al met al dus precies wat ik graag wou, al betekende dit wel dat ik bijna het dubbele betaalde.

Welke dieren zagen we?

Het dieren spotten begon al onderweg in de jeep. We kwamen veel te laat aan in de Lodge, omdat we echt overal gestopt zijn voor bijzondere dieren. Eerst zagen we een Jabiru en vervolgens een luiaard. Helaas was hier wel een hele groep, maar wij bleven net zo lang tot iedereen weg was. Daarna zagen we meerdere Capibara’s en zelfs een Miereneter. Deze is ontzettend zeldzaam en kom je nauwelijks tegen. Toch hadden wij het geluk en kon ik zelfs een foto maken. Wel snel want daarna verdween die snel het bos in. Ook zagen we nog een Toecan, maar deze was te ver weg om met mijn lens een foto te maken.

Bij de lodge aangekomen gingen we na de lunch de boot op en zagen we onwijs veel verschillende soorten vogels. Nu ben ik geen vogelliefhebber en waren de namen best lastig. Die heb ik dus helaas niet onthouden. Ook zagen we wel honderden kaaimannen. Wauw! Echt zoveel had ik niet verwacht. Daarnaast meerdere Capibara’s en ook een flink aantal schildpadden. Op het einde kregen we zelfs Pink Dolphins te zien.

Op dag 2 kwamen daar nog een paar bij. Zo liepen er heel veel doodskopaapjes rond de hut die eten probeerden te stelen. Ook zagen een aantal bruine wasberen lopen. Deze hebben een naam, maar die weet ik niet meer en kan het ook niet terugvinden. Tijdens deze dag gingen we op zoek naar Anacondas en hoewel die lastig te vinden zijn, hadden wij geluk en een goede gids. Wij kwamen er 3! tegen. Helaas ook best wat dode dieren door de klimaatverandering. Heel sneu om te zien. Als laatste dier kwam er op dag 3 nog een aap bij. De brulaap. Deze had ons de nacht ervoor al eens een keer wakker gemaakt haha.

Mening en nu?

Ik vond de ervaring tijdens de Amazone tour echt geweldig. Daarom denk ik dat het niet de laatste keer is dat ik richting de Amazone ga. Mijn route loopt natuurlijk verder omhoog door Zuid Amerika en in vrijwel ieder land kun je een Amazone tour wel boeken. Ik denk er op dit moment aan om opnieuw een tour te doen in Ecuador. Dit schijnt makkelijk te bereizen zijn en niet mega duur ook.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Mijn mening over deze Amazone tour die ik bij Dolphins Travels deed is dat het echt geweldig was. Alles was goed georganiseerd en de hutten waren ruim en netjes. Ook het eten was echt heerlijk en meer dan genoeg. De gids was duidelijk en kon genoeg vertellen en alles ging op een zo ecologisch mogelijke manier. Wel betaal je hier een flink bedrag extra voor, maar zelf vond ik het dat wel waard. (ik betaalde 200 euro voor 3 dagen). Daarnaast hadden we een leuke groep die ook heel erg voor het welzijn van de dieren was. Fijn!

Ik zou zeker deze organisatie aanraden. Je kunt via de website contact opnemen via Whattsapp en daar al je vragen stellen. Vragen aan mij mag natuurlijk ook!

Wil je mijn verslagen lezen over Bolivia? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on