Blog

Doen in Sucre

Doen in Sucre

Veel mensen denken dat La Paz de hoofdstad is van Bolivia. Dat is niet het geval. Sucre is namelijk de hoofdstad van Bolivia. Door veel backpackers wordt deze stad overgeslagen, maar dat is echt zonde. Er is genoeg te doen in Sucre voor een dag of 2-3. Sucre staat vooral bekend om de koloniale gebouwen en de rustige sfeer hier ten opzichte van La Paz. Omdat jij ook een bezoekje moet brengen aan Sucre heb ik de leukste dingen om te doen in Sucre op een rijtje gezet.

Plaza de Mayo

De meeste steden in Zuid Amerika zijn ongeveer op de zelfde manier opgebouwd. Eigenlijk altijd hebben ze een centraal plein waar het sociale leven zich afspeelt gedurende de dag. Zelf vind ik het altijd geweldig om een kijkje te nemen op zo’n plein. Vooral omdat je je zo echt tussen de lokale mensen bevindt. Ook is er echt altijd wat te doen of te bekijken. Mocht je op zoek zijn naar een centraal plein, dan kun je zoeken naar Plaza de Mayo of Plaza de Armas. Dit zijn in iedere stad eigenlijk de bekendste pleinen.

In Sucre kies je voor Plaza de Mayo. Een klein plein met een boel vertier. Ook vind je hier de mooie koloniale gebouwen waar Sucre echt bekend om is. Verder zijn hier genoeg restaurantjes, maar lopen er ook veel straatverkopers rond. Niet met stomme prulletjes, maar op dit plein is het vooral eten wat je hier kan kopen. Meestal is het ook nog eens behoorlijk goedkoop.

La Recoleta

De bekendste begraafplaats van Sucre is La Recoleta. Hiervoor kom je alleen niet hiernaartoe. Nee La Recoleta is 1 van de bekendste dingen om te doen in Sucre. Waarom? Je hebt hier namelijk een prachtig uitzicht over de stad. Wel moet je hiervoor een stukje klimmen, want uiteraard ligt deze plek op een berg en gaat de weg behoorlijk stijl omhoog. Maar hee, daarna heb je ook de tijd om te genieten van het uitzicht die je krijgt. Mocht je souvenirs willen shoppen, dan kan dit ook. Er zit een klein marktje met toeristenspullen net naast het uitzichtpunt.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Free walking tour

Net als in iedere stad is een free walking tour een aanrader om meer te weten te komen over de stad, maar ook over de geschiedenis en de cultuur. Uiteraard is het ook in Sucre mogelijk om een free walking tour te doen (let op, tips geven is gewenst). Het beste is om deze meteen de eerste dag te doen, want tijdens deze tour bezoek je bijvoorbeeld ook al Plaza de Mayo en La Recoleta. Uiteraard kun je altijd nog eens terug, maar mocht je weinig tijd hebben, dan kun je deze na de free walking tour overslaan. Vaak zijn er meerdere tours te vinden. Je kunt hiervoor het beste even navragen in je hostel welke ze aanraden. Wil je liever al van te voren 1 boeken, dan kan dat hier.

Spaans leren

Mocht je genoeg tijd hebben en niet weten wat je wil doen in Sucre, dan is het volgen van Spaanse lessen 1 van de beste dingen om te doen. Sucre schijnt daarin ook nog eens 1 van de goedkoopste te zijn. Overal verspreid in de stad vind je taalscholen, maar de meeste hostels hebben deze service ook. In mijn hostel kon je lessen boeken en dan kreeg je 1 op 1 lessen. Deze waren goedkoop (iets van 5 euro per uur) en je kreeg uiteraard veel aandacht, omdat je alleen met een docent was. Mocht je liever klassikale lessen willen volgen, dan is dat zeker mogelijk. Vraag hiervoor ook informatie aan je hostel. Dit is meestal een stuk goedkoper dan iets via internet vinden en boeken.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Hiken

In de omgeving van Sucre vind je een paar daghikes die je kunt maken. Zelf heb ik deze niet gedaan, maar ik heb wel een aantal mooie verhalen gehoord van hostelgenootjes. Mocht je dus nog niet genoeg gewandeld hebben en je wil in Sucre ook op pad, dan is dit zeker mogelijk. De hike die iedereen doet is de halve Inca trail. Uiteraard is dit niet de echte Inca Trail die je in Peru vindt, maar bij deze trail ga je ook naar een aantal Inca ruïnes. Het is mogelijk om alles zelfstandig te doen, maar dat gaat je wel veel tijd kosten. Beter is om een aantal toerbureautjes binnen te lopen en daar te vragen naar de opties.

Wil je mijn verslagen lezen over Bolivia? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on