Blog

Cadini di misurina

Cadini di Misurina

Eén van de mooiste plekke in de Dolomieten is Cadini di Misurina. Dit uitzichtpunt zullen de meeste mensen kennen van Instagram en ook in het echt is het prachtig. Maar waar vind je Cadini di Misurina, hoe kom je er en waar moet je rekening mee houden? Een bezoek aan Cadini di Misurina mag je niet overslaan, dus hierbij een aantal tips en tricks.

Hoe kom je er?

Om bij het uitzichtpunt te komen neem je eerst de weg richting de Drei Zinnen. Deze weg is een tolweg en kost je 30 euro. Best duur, maar je kunt hier ook een wandeling doen rond de Drei Zinnen zelf. Je parkeert je auto bovenaan de berg bij Refugio Auronzo. Vanaf hier is het opletten waar je heen gaat. Je loopt namelijk een andere route als naar de Drei Zinnen. Als je met je rug naar de Refugio staat dan is het pad aan de linkerkant. Niet links naar achter (die loopt naar de Dei Zinnen), maar links richting de weg waar je omhoog bent gekomen. Er staan wel wat bordjes die aangeven waar je heen moet. Dat is het bordje met Casello Pedaggio en Misurina. Vanaf hier begint een hike en ben je minstens 1,5-2 uur bezig.

Hiken naar Cadini di Misurina

Om vanaf de Refugio naar het uitzichtpunt te komen moet je nog wel een stuk wandelen. Vanaf boven ga je eerst een stuk bergaf. Dit stuk is behoorlijk druk, want hier heb je een mooi uitzicht. Ik zou wel aanraden om hier hiking poles mee te nemen, want het is erg steil naar beneden en glad. Na en stuk afdalen loopt de weg weer naar boven. Veel mensen stoppen hier, dus de rest van de route is het een stuk rustiger. Je hebt hier een splitsing en moet dus kiezen welke kant je neemt. Beide kanten leiden uiteindelijk naar Cadini di Misurina. Ga je naar rechts, dan staat er op het bordje dat dit een Via Ferrata is. Dit is pas aan het einde, dus tot het uitzichtpunt kun je gewoon wandelen. De rechterkant is de makkelijke route met minder mooie uitzichten, maar wel fijner lopen.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Ga je naar links, dan neem je de route voor daredevils. Deze route heeft echt prachtige uitzichten, maar is wel een heel stuk gevaarlijker. Je loopt namelijk op echt onwijs smalle paadjes, met daarnaast een afgrond. Belangrijk is dus ook dat je heel stevig op je voeten staat als je voor deze kant kiest. Ik vond het zelf behoorlijk eng op een paar punten. Mijn aanrader zou zijn om (als je je safe genoeg voelt) links naar boven te gaan en via rechts weer naar beneden. Zo heb je wel de prachtige uitzichten, maar hoef je niet naar beneden langs die gevaarlijke stukken.

Vervolgens komende routes bij elkaar en zie je Cadini di Misuruina al liggen. Echt een prachtig plaatje. Op het laatste stukje kan het zijn dat je wel moet wachten, want het uitzichtpunt is vaak alleen voor 1 iemand of een stel. Meer zou wel passen, maar neemt de hele beleving weg.

Rekening mee houden?

Een paar dingen waar je rekening mee moete houden, is dat je deze plek vaak niet voor je alleen hebt. Het is een steeds populairder wordende plek en daarom kan het best wel eens zijn dat je hier een tijdje staat te wachten. Het laatste stukje is namelijk een smal paadje en normaal gesproken is er maar 1 iemand tegelijk op dit punt. De rest wacht netjes tot diegene weer terug is. Zo krijg je ook die prachtige alleen op de wereld video’s. Ik stond zelf achter een groep Chinezen die uitgebreid een fotoshoot aan het houden waren, super irritant, want het duurdere echt lang. Gelukkig hielp een keer schreeuwen samen met iemand die ook stond te wachten en gingen ze weg. (ze stonden echt er minstens 20 minuten met 1 persoon terwijl wij stonden te wachten).

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Daarnaast kun je deze hike goede combineren met een hike rondom de Drei Zinnen. Dit is absoluut een aanrader! Parkeerkosten betaal je maar eenmalig en de Drei ZInnen is wel een iconische plek. Zelf deed ik Cadini di Misurina na een wandeling rond de Drei Zinnen, maar je kunt hier natuurlijk ook mee starten. Je moet vooral een beetje geluk hebben dat niet veel mensen hetzelfde idee hebben

Op zoek naar meer dingen om te doen in de Dolomieten? Lees het hier

Wil je meer artikelen lezen over de Dolomieten? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on