Blog

Drei Zinnen viewpoint

Drei zinnen

De Drei Zinnen is denk ik de meest bekende toeristische trekpleister van de hele Dolomieten. En niet geheel onterecht, want het is een bijzondere plek om heen te gaan. De meeste mensen zullen de plaatjes al wel een keer gezien hebben, maar de Drei Zinnen is een rotsformatie in de buurt van Cortina D+Ampezzo. Het zijn 3 grote rotspunten die naast elkaar staan. Een bezoek is zeker aan te raden, maar wat je er gaat doen is aan jezelf. In dit artikel een aantal mogelijkheden om te doen, maar ook praktische informatie voor een bezoek aan de Drei Zinnen in de Dolomieten in Italië.

Wandeling Drei Zinnen

Een bezoek bij de Drei Zinnen kun je op verschillende manieren doen. De meeste mensen (vooral de tourbussen) komen alleen voor het viewpoint. Dit viewpoint kun je vinden als je links van de parkeerplaats gaat. Je moet dan nog wel een korte hike doen om echt de 3 rotsen te kunnen zien. Eventueel kun je ook rechtsaf gaan, maar dan is de wandeling wel echt een stukje verder.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Optie 2 is de wat langere wandeling rechtsaf. Ook daar heb je een soort van viewpoint. Je volgt hiervoor het pad dat langs Refugio Auronzo loopt met de rotsen aan je linkerkant. Veel mensen lopen deze route, dus verkeerd lopen kan bijna niet. Je loopt nu in de richting van Refugio Lavaredo. Tot deze berghut is de route goed te doen. Je loopt wel wat vals plat omhoog, maar echt klimmen is het nog niet. Dat veranderd na de hut. De route gaat dan behoorlijk stijgen. Je volgt de bordjes naar Refugio Locatelli, maar loopt niet helemaal tot daar. Zodra je klaar bent met klimmen kom je bij een soort viewpoint. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Drei Zinnen.

Mocht je klaar zijn met wandelen, dan loop je via dezelfde route weer terug. Wil je de volledige wandeling doen, dan vervolg je je weg vanaf hier. Je bent dan ongeveer op een kwart van de route en moet er rekening mee houden dat je nog wel een uur of 3 onderweg bent. Binnenkort volgt een uitgebreid verslag van deze route. Ook bevat dit artikel informatie over hoe je het populaire Instagram punt kunt vinden. Mocht je geen vaste route willen volgen, maar gewoon wat mooie paden willen nemen, dan kan dat zeker ook. Ook zijn er meerdere andere rondjes te vinden die je kunt doen. Vaak wel iets lastiger door smalle paden langs een berghelling.

Cadini di Misurina

Mocht je na een wandeling bij de Drei Zinnen nog genoeg energie over hebben, dan is een andere wandeling ook heel erg aan te raden. Namelijk die naar Cadini di Misurina. Wat mij betreft is dit de mooiste wandeling die je kunt maken. Zelf heb ik eerst de Drei Zinnen hike gedaan en daarna pas deze, maar je kunt het natuurlijk ook andersom doen. Gelukkig weten veel mensen deze plek nog niet te vinden waardoor het er nog redelijk rustig is.

Cadini di Misurina is een bijzonder uitkijkpunt waarvandaan je omringt bent door een afgrond en indrukwekkende bergen. Echt fantastisch om heen te gaan, want je kijkt je ogen uit. Dit punt wordt erg veel gebruikt in Reels op Instagram met drone shots, dus misschien heb je het al wel een keer gezien. De wandeling duurt ongeveer een uurtje of 1-2 en start ook bij Refugio Auronzo. Daardoor is het het beste om te combineren met Drie Zinnen, want die 30 euro heb je toch al betaald.

Ben je opzoek naar hoe je hier komt en wil je weten wat je allemaal kunt zien? Ik schreef al eerder een artikel met de volledige uitleg van de hike en foto’s van deze prachtige plek. Dit artikel over Cadini di Misurina vind je hier.

Hoe kom je er?

Wil je bezoek brengen aan Drei Zinnen, dan kun je het beste met de auto gaan. (er zijn eventueel wel shuttlebussen, maar je bent lang onderweg). Hiervoor rij je richting Refugio Auronzo. Dit is de plek waar eigenlijk alle hiken starten. Om bij deze berghut te komen, moet je wel een stuk over een tolweg rijden. De kosten hiervan zijn 30 euro voor een auto. Behoorlijk aan de prijs dus, maar je wil toch deze bezienswaardigheid gezien hebben. De tol weg begint net voorbij het meer van Misurina.

Let op: Kom wel vroeg, de tolpoortjes gaan om 7 uur open, dus ik raad aan om voor 7.15 hier te zijn. Er is maar een beperkt aantal parkeerplaatsen en in het hoogseizoen kan het nog wel eens volraken. Ook sta je vanaf een uur of 8 minstens een half uur-uur te wachten tot je door kunt rijden. Zodra je door de tolpoortjes bent gekomen, rij je nog een flink stuk de berg op om vervolgens door een parkeerwachter een plekje aangewezen te krijgen. Vanaf hier start je avontuur bij de Drei Zinnen.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Mocht je een camper hebben dan kun je hier ook de avond van te voren heen gaan en boven overnachten. Een ticket is namelijk 24 uur geldig. Wel is er helaas beperkte plek. In de ochtend is het helaas nauwelijks mogelijk om met een camper omhoog te gaan. Ik was er eind juni om 7.10 en toen werd de camper voor mij geweigerd, omdat de plekken vol waren.

De parkeerplaats bevindt zich vlakbij Refugio Auronzo en dus kun je daar ook voor of na je tocht lekker wat eten of drinken. Wil je liever alleen met eigen spullen op pad, dan kan dat uiteraard. Mocht je naar het toilet willen, dan kun je een stukje doorlopen over de parkeerplaats en daar vind je openbare toiletten. De kosten daarvan zijn 1 euro en het zijn hurktoiletten. Wel zagen ze er redelijk netjes uit. Onderweg kom je ook meerdere hutten tegen waar je wat kunt eten of drinken.

Wil je meer artikelen lezen over de Dolomieten? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on