Blog

Review North Lees Campsite

Review: North Lees Campsite

Het Peak District is het oudste nationale Park van Engeland. Perfecte plek dus om hier te komen wandelen. Het handigste is dan om ook in dit gebied zelf te overnachten. Je hebt hier meerdere hotels en andere mogelijkheden, maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan kamperen. Ik koos zelf voor dit laatste tijdens mijn reis naar Engeland dit jaar. Ik kwam uit op de North lees Campsite, een camping die een half uurtje wandelen buiten Hathersage ligt. Veel informatie was er vooraf niet te vinden, dus vandaar deze review over de North Lees Campsite.

North Lees Campsite

Deze campsite is gelegen in het North Lees national Park en is eigendom van dit park. De mensen die hier werken rijden dan ook rond met een auto met Ranger erop. Met het geld wat met de camping verdiend wordt, proberen ze de omgeving te onderhouden. Op de camping heb je 1 gebouw staan met een receptie en 2 ruimtes met toiletten en douches. Daarnaast is er nog een aparte ruimte die rolstoel toegankelijk is. Ook is er gedacht aan een droogruimte.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

De campsite is een groot stuk open land in het bos en is opgedeeld in 4 verschillende veldjes. 2 grote en 2 kleinere (hier slapen vaak groepen). Je mag zelf een plekje uitkiezen waar je wil gaan staan. Daarnaast heb je ook een stuk of 6 pods die je kunt boeken. Mocht je een plek willen boeken, dan kan dat vooraf via deze website. Eventueel kun je ook langskomen en kijken of er plek is. Voor tentjes is dat altijd wel het geval. Voor campers moet je een beetje geluk hebben in het hoogseizoen. De prijzen zijn redelijk goedkoop. Zo betaalde ik voor mijn tentje 10 pond per dag. Prima te doen dus.

Deze campsite ligt op een half uurtje wandelen vanaf Hathersage en is eventueel ook met de auto bereikbaar. In Hathersage vind je een station vanwaar je richting Manchester (Airport) kunt gaan. Helaas is de camping niet geschikt voor mensen met een caravan.

Review

Zelf stond ik 4 nachten op deze camping en dit is prima bevallen. Er zijn weinig faciliteiten, dus mocht je dat graag willen dan kun je beter verder zoeken. Mocht je op zoek zijn naar een camping in de natuur met weinig verkeer, dan is het de perfecte plek voor je. Het is er niet mega druk en je zit echt binnen 2 stappen in het bos. Het sanitair is redelijk (kan iets vaker schoongemaakt worden) en het personeel is super aardig en behulpzaam. Het regent veel in Engeland en daarom is het ook fijn dat er een ruimte is waar je de was kunt doen en eventueel je natte spullen op kunt hangen om te drogen. Ook kun je van de koelkast gebruik maken.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Er zijn wel 2 minpunten. Als eerste is het terrein maar op een paar stukken vlak en deze plekken zijn vaak al vol. Dit maakt het wel wat lastiger, vooral als je met een klein trekkingstentje gaat. Daarnaast hebben ze last van vervelende eekhoorns. Hier waarschuwen ze vooraf al voor. Deze vreten echt alles op wat los en vast zit, dus als je eten in je tent hebt, dan is er een grote kans dat ze een gat in je tent knagen. Ik kwam in gesprek met een mevrouw waarbij ze zelfs door een hele plastic box hadden geknaagd. Mocht je met de auto zijn, dan wordt aangeraden om daar je eten in te bewaren. Ik was lopend en heb het in een GoPro box gestopt en daar kwamen ze ook niet aan.

North Lees Campsite

Omgeving

De North Lees Campsite ligt op ongeveer een kwartiertje wandelen vanaf Stanage Edge. Dit gebied is super populair op het gebied van rotsklimmen, maar is daarnaast perfect om uren te wandelen. Je hebt hier onwijs veel keuzes op het gebied van wandelroutes en dus kun je uren op pad zijn zonder iemand tegen te komen. Onderweg kun je genieten van de prachtige uitzichten. Daarnaast kun je naar Hathersage of vanaf daar de trein nemen naar andere dorpjes in het Peak District.

Wil je meer artikelen lezen over het Peak District? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on