Blog

Doen in Buenos Aires

Doen in Buenos Aires

Buenos Aires was de start van mijn wereldreis en dus voor mij een speciale locatie. Maar niet alleen voor mij. Deze stad is voor veel mensen een fijne plek om naar toe te gaan. Maar wat kun je allemaal doen in Buenos Aires en waarom raden mensen aan om hier langer te blijven dan je verwacht? Ik bezocht een aantal bezienswaardigheden en dingen om te doen in Buenos Aires en deel ze vandaag met je.

Plaza de Mayo

Een van de eerste dingen om te doen in Buenos Aires is het bezoeken van de Plaza de Mayo. Dit is het bekendste plein van de stad en hier is het altijd druk. Op dit plein zie je veel mooie gebouwen en is er veel historie te vinden. Wil je meer informatie, dan kun je het beste een free Walking tour boeken of een fietstocht door Buenos Aires. Mocht je informatie niet zo heel belangrijk vinden, dan kun je uiteraard ook gewoon zelf een kijkje gaan nemen. Ben je op een donderdag in de stad, dan kun je het beste rond 15.30 op Plaza de Mayo zijn. Iedere donderdag rond die tijd wordt er gedemonstreerd door de Dwaze Moeders. Bijzonder om te zien, want ze doen het al sinds 1977 toen ze opheldering kwamen vragen over de vermiste kinderen.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda, of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

In de avonden wordt er daarnaast ook vaak tango gedanst op het plein, maar dit gebeur dop veel meer plekken. Vaak loop je er vanzelf tegenaan. Gebeurd dat niet, dan kun je ook tickets kopen voor een tango show. Dan weet je zeker dat je het ziet. Zelf vind ik alleen op straat een stuk mooier. Ook ik liep er toevallig tegenaan toen in over de brug liep bij Puerto Madero.

Calle Florida

De drukste winkelstraat van de stad is Calle Florida. Mocht je willen shoppen, dan kun je hier goed terecht. Eigenlijk alle grote winkelketens vind je hier afgewisseld met kleine winkeltjes. Ook zijn hier veel straatverkopers te vinden en kun je hier een busticket kopen voor een citytour. Mocht je daarnaast nog geld willen wisselen, dan is dit de plek om dat te doen. Hier krijg je namelijk de Blue Dollar en dat scheelt echt onwijs veel ten opzichte van de normale wisselkoers. Je krijgt ongeveer 3x zoveel en zo is je reis door Argentinië meteen een stuk betaalbaarder. Ik vond het zelf te spannend om te wisselen (je krijgt zo’n pak geld dat je snel belazerd kunt worden door minder te krijgen of valse biljetten.

Ik zal komende week nog even wat meer uitleg geven over de Pesos en hoe het hier er allemaal aan toe gaat. Dus over de Blue Dollar, maar ook bijvoorbeeld Western Union.

La Recoleta

Begraafplaatsen in Argentinië zien er heel erg anders uit dan wij gewend zijn. In tegenstelling van wat wij doen, bouwen zij kleine huisjes om hun doden te eren. Dit ziet er heel bijzonder uit, dus mocht je van oude gebouwen en bijzondere plekken houden, dan is een bezoek aan een begraafplaats zeker 1 van de dingen die je moet doen in Buenos Aires. De belangrijkste begraafplaats is la Recoleta. Hier kun je als bezoeker ook gewoon naartoe. Dit is bijna een wijk op zichzelf vol met de mooiste bouwwerken als graf.

Leuk detail. Ook de bij iedereen wel bekende Evita Peron ligt hier begraven en dit graf is dan ook 1 van de bezienswaardigheden van deze begraafplaats. Mocht je met een gids gaan, dan wijst deze je de weg. Zelf vinden is ook niet zo heel moeilijk. Als je via Google Maps kijkt, dan is de exacte plaats gewoon aangegeven. Een bezoek aan la Recoleta is helaas niet gratis (ongeveer 4000 peso’s), maar zeker de moeite waard als je ervan houdt.

Palermo

De wijk Palermo is 1 van de hipste wijken van Buenos Aires. Er zijn hier allemaal leuke kleine straatjes vol met barretjes, restaurantjes en hostels. Een deel van de backpackers overnacht hier dan ook. Daarnaast vind je in deze wijk ook veel street art. Mocht je hier niet overnachten, dan nog is het een aanrader om hier een kijkje te gaan nemen. Dwaal gewoon wat rond door de straatjes en ga zo op zoek naar de mooiste plekjes of de mooiste street art.

Reserva Ecologocia

Mocht je de drukke stad even zat zijn, dan kun je ook de rust en de natuur opzoeken in Buenos Aires. Hiervoor ga je richting Puerto Madero en loop je richting de kust. Je hebt 2 ingangen, helemaal bovenaan en onderaan. Als je door een ingang gaat, dan kom je terecht in het Reserve Ecologica. Hier kun je een mooie wandeling maken van meer dan 1 uur omringt door de natuur. Het is hier verrassend rustig, terwijl je echt naast de stad zit. Je kunt hier meerdere routes lopen en onderweg staan er geregeld bordjes met informatie over de natuur hier. Helaas zijn de bordjes wel in het Spaans alleen.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Aanvullingen

Buenos Aires is mega groot en dus is de lijst met dingen om te doen in Buenos Aires nog met onwijs veel dingen aan te vullen. 1 van de bekendste dingen is de wijk Boca en dan vooral een voetbalwedstrijd daar bekijken. Mocht je van voetbal houden, dan is dit echt een aanrader. De sfeer is hier echt ongelofelijk en het voetbal onwijs goed. Wil je verder wijk Boca in, kijk dan wel een beetje uit. Dit is niet meest veiligste wijk om in je eentje naar toe te gaan. Ook een voetbalwedstrijd zou ik boeken met een gids. Zo weet je in ieder geval zeker dat je op de juiste plek zit, want de spanningen kunnen best nog wel eens hoog oplopen tijdens wedstrijden.

Iets anders is een boot nemen naar Montevideo Uruguay. Dit is een trip die veel mensen doen, want je kunt vanaf de haven van Buenos Aires hier rechtstreeks met een boot naar toe. Uruguay is niet zo heel bijzonder, vandaar dat veel mensen alleen deze boottocht doen en dan een nachtje in Uruguay blijven om zo toch het land te kunnen zien.

Wil je meer artikelen lezen over Argentinie? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on