Blog

Op wereldreis

Op wereldreis

Het is bijna zover, nog iets meer dan een week en dan ga ik op wereldreis! Ik heb dit in 2020 al besloten, maar mede door corona werd dit uitgesteld. Begin van dit jaar heb ik de knoop doorgehakt en besloten dat ik vanaf oktober op reis ga. Afgelopen maandag heb ik mijn laatste werkdag gehad en dinsdag is ook mijn huis leeggehaald en opgezegd. Bijna tijd om te gaan dus! Maar hoe gaan de komende maanden eruit zien en wat zijn mijn plannen op wereldreis?

Begin in Argentinië

Mijn reis begint op 17 oktober vanaf Amsterdam. vanaf daar vertrek ik met een enkeltje richting Buenos Aires. Omdat ik een goedkoop ticket heb vlieg ik eerst via Toronto en Rio de Janeiro naar Buenos Aires. In Buenos Aires blijf ik een dag of 2 om vervolgens richting Puerto Madryn te vliegen. Hier ben ik van plan om een aantal tours te doen en vervolgens richting El Chalten en El Calafate te gaan. Hierna ga ik richting Puerto Natales om de O trekking te doen.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Helaas is Patagonia niet heel goedkoop, maar ook een bestemming waar ik al heel lang heen wil. In eerste instantie wou ik de W trekking doen, maar de O schijnt nog mooier te zijn en ik heb toch tijd genoeg. Dit eerste deel van mijn wereldreis heb ik best wel vaststaan. Vooral omdat je de O trekking echt van te voren moet boeken. Hierna wil ik minder van te voren plannen. Ik heb wel een globale route, maar ik wil vooral kijken hoe ik het ergens vind en hoelang ik daar wil blijven.

Patagonia

Rest van Zuid Amerika

Ik ga vooral op wereldreis omdat ik en groot deel van Zuid Amerika wil zien. De afstanden zijn hier groot, maar je kunt toch redelijk veel landen combineren. Ook heb je hier echt bijzondere natuur. Mijn globale plan is om vanaf Chili naar Bolivia te gaan, om daarna door te reizen naar Peru en Ecuador. Misschien daarna nog naar Colombia en Panama. Dit laatste weet ik alleen nog niet zeker. Hierna wil ik sowieso nog richting Zuid Afrika en daarna zie ik het wel.

Bijzondere dingen die ik zeker wil gaan doen zijn: de Galapagos eilanden, Amazone, Zoutvlaktes, Machu Picchu en op safari.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Volgen?!

Op wereldreis gaan is natuurlijk een bijzondere gebeurtenis en daarom vind ik het leuk om daar veel van te delen. Ik ben van plan om in ieder geval op deze website iedere week/2 weken een reisverslag te maken. Daarnaast ga je uiteraard artikelen vinden over de mooiste bestemmingen. Ook deel ik iedere dag een foto via Instagram. Je kunt mij volgen op @hetbackpackleven. Als laatste heb ik ook Polarsteps aangemaakt. Niet om daar een reisverslag op te maken, maar wel om te kunnen zien waar ik op dat moment ben.

Volg je mij? Bedankt, ik vind dat echt onwijs leuk!!

n

Wil je mijn verslagen lezen over mijn wereldreis? Neem dan hier een kijkje:

Comments

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on