Blog

Wereldreis Verslag #4

Wereldreis verslag #4

Oké komt die weer. Het volgende verslag van mijn wereldreis. Dit keer wereldreis verslag #4. Ik loop nog een beetje achter, maar kruip langzaam dichterbij. In dit verslag reis ik verder door Bolivia en bezocht hier onder andere de Amazone. Daarna stak ik de grens over met Peru om richting 1 van de leukste stadjes daar te gaan: Cusco. In Cusco had ik voedselvergiftiging, maar gelukkig kon ik ook nog het stadje verkennen. Vervolgens wat het tijd voor een nieuwe trektocht. Namelijk de Salkantay Trail. 5 dagen wandelen richting Machu Picchu. Dit alles lees je in wereldreis verslag #4.

La Paz

Vanaf Sucre nam ik de nachtbus richting La Paz. 1 van de grootste steden van Bolivia en dat merk je. Zelf ben ik niet zo fan van grote steden en ik besluit er dus ook maar 1,5 dag te verblijven. De eerste dag kies ik ervoor om een Free Walking tour te doen. Deze duurde 2,5 uur en liet eigenlijk alle bekende plekken van La Paz zien. Ook bezochten we de lokale markt. Echt een aanrader om te doen! Op dag 2 ging ik voor een ritje met de Teleferico. Deze kabelbanen zijn het lokale vervoersmiddel en zijn daarom helemaal niet duur. Ik was niet echt op zoek naar een bijzondere bestemming, maar heb gewoon een rondje gemaakt. Ook ben ik in de middag weer met de kabelbaan gegaan, dit keer met mijn backpack. Op naar de volgende bestemming.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Amazone

Zoals je misschien wel doorhebt, neem ik regelmatig de nachtbus. Een stuk fijner dan een normale bus als je meer dan 10 uur moet rijden. Vaak zijn deze bussen echt onwijs comfortabel. Alleen die naar mijn volgende bestemming niet. Het plan is om naar de Amazone te gaan en daarvoor is Rurrenabaque de uitvalsbasis. Ik hoorde alleen echt onwijs slechte verhalen over de bus hiernaartoe en stond op het punt te annuleren. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Wel waren de bussen inderdaad totaal niet comfortabel. Het waren echt oude, vieze bussen zonder iets van faciliteiten. Sterker nog. Pas na een uur of 6 werd er een wc stop gemaakt.

Rurrenabaque is niet heel bijzonder, maar handig om een nachtje te verblijven voordat je de Amazone in gaat. Vanaf hier ga je met de jeep richting je verblijf in de Amazone. Ik koos voor een 3 daagse tour en dit was echt geweldig! Een verslag komt in een apart artikel. Wel kan ik zeggen dat we onwijs veel geluk hadden en heel erg veel dieren hebben gezien. Vanaf Rurrenabaque neem ik daarna de slechte bus weer terug naar La Paz om hier nog 1 nachtje te verblijven.

Bus richting Peru

Dit stuk van mijn wereldreis is vooral veel in de bus zitten. Niet mijn favoriete hobby, maar wel nodig als je net als ik veel verschillende plekken wil zien. Dit keer kies ik voor een bijzondere bus, namelijk Peru-Bolivia Hop. Een soort backpackersbus die werkt met een hop-on, hop-off systeem. Ook maken ze een aantal tussenstops. Omdat de bus richting Peru iets lastiger zijn, kies ik voor deze optie. Inclusief een stop van een halve dag in Copacabana. Hier neem ik met de rest van de mensen een boot richting Isla del Sol. De bedoeling is dat je hier een mooie wandeling gaat maken, maar ik voel mij niet al te best. De nacht ervoor ben ik wakker geworden met veel buikpijn en ik ben bang dat ik voedselvergiftiging heb opgelopen.

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

Cusco

De bus die ik neem stopt in Puno voor een paar uur en hier ga ik met de mensen uit de bus en staff naar een restaurantje wat eten. Vervolgens is het nog 1 hele nacht in de bus tot ik eindelijk bij mijn volgende bestemming ben. Cusco in Peru! Helaas voel ik mij steeds slechter en heb ik de eerste 2 dagen vooral in bed gelegen en op de wc gezeten. Daarna gaat het gelukkig een stuk beter en doe ik een tour naar Rainbow Mountain. Een pittige klim van een uur boven de 5000 meter gaat verrassend goed, maar helaas werkt het weer niet echt mee. Het is onwijs bewolkt en je ziet echt niks. Gelukkig kan weer snel omslaan en opeens trekt alles op en zie we dan echt de Rainbow Mountain. Gaaf om te zien!

De dag die nog over is, verken ik vooral Cusco zelf. Wat een onwijs leuk en rustig stadje om heerlijk rond te dwalen. Verder zorg ik ervoor dat ik mijn backpack reorganiseer en dat alles geregeld is voor de komende 5 dagen. Ik ga namelijk een 5 daagse trektocht doen richting Machu Picchu.

Salkantay Trek

Het 4 dagen Cusco is het tijd voor een nieuwe trektocht. De Salkantay Trail die uiteindelijk leidt tot Machu Picchu. Uiteraard komt hier ook nog een uitgebreid verslag van, maar ik kan bij deze al wel zeggen dat ik hem behoorlijk zwaar vond. Ik heb flink afgezien, vooral door zuurstofgebrek. Eerst door de hoogte en vervolgens door de luchtvochtigheid in de jungle. Maar I made it en ik heb Machu Picchu in volle glorie kunnen aanschouwen. Echt onwijs gaaf en een week die ik nooit meer ga vergeten!

Dat was dan mijn wereldreis verslag #4. Op naar nieuwe verhalen!

Wil je mijn verslagen lezen over mijn wereldreis? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on