Blog

Laguna 69

Wereldreis verslag #5

De tijd gaat snel en ook mijn reis vordert gestaag. Waar ik in mijn vorige verslag nog in Cusco zat, ben in ondertussen alweer minstens 1000 km verderop. Tijd dus voor een volgende update en daarom wereldreis verslag #5. In reis voornamelijk door Peru en sta vervolgens op het punt naar een hele bijzondere bestemming te vliegen. Waarheen? Dat komt nog, eerst een opsomming van alle mooie plekjes waar ik ben geweest in Peru. Welke dat waren? Dat lees je in wereldreis verslag #5. P.s. Tussendoor deed ik nog de Salkantay Trail, maar hier komt een apart artikel van.

Arequipa

Na mijn Salkantay trek was het meteen tijd om de nachtbus naar Arequipa te nemen. Ik hoorde dat dit een erg leuke stad is om een paar dagen te verblijven en ik wou graag een tweedaagse trektocht door de Colca Canyon doen. Dit laatste leek mij uiteindelijk toch geen goed plan, want hoorde van een aantal tijdens de Salkantay dat de tweedaagse tocht onwijs heftig was. Daarnaast had ik eigenlijk helemaal geen zin in nog een trektocht na deze 5 daagse. Daarom besloot ik gewoon een dagtocht naar de Colca Canyon te maken. Helaas was je er maar erg kort, maar wat een ongelofelijk gave omgeving! Ook zagen we meerdere Condors vliegen. Echt onwijs gaaf. Arequipa bleek daarnaast inderdaad een leuk stadje te zijn. Perfect om bij te komen na de Salkantay Trail.

Lima

De mensen die mij een beetje volgen, weten dat ik niet van grote steden hou. Helaas is dit vaak wel de beste manier om te reizen, want alle bussen gaan via deze grote steden. Het is niet anders en daarom moest een tussentop in Lima ook zeker. Omdat ik vrij moe ben, besloot ik hier 2 dagen te blijven. En dit viel zeker niet tegen. Ik vond Lima eigenlijk best wel een leuke stad. Modern, redelijk schoon, veilig (in mijn deel) en ook nog eens aan zee. Niet verkeerd dus om even te verblijven.

Om je reis aangenamer te maken heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunt gebruiken bij het boeken van je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je vliegticket of busticket? Ook kan het fijn zijn om je overnachting al te boeken. Dat kan via Booking, Agoda of Hostelworld. Wil je een auto huren, dan raad ik dat aan bij SunnyCars te doen.

Huaraz

Na Lima nam ik weer een nachtbus richting een bijzondere bestemming, namelijk Huaraz. Dit stadje is zelf niet bepaald mooi of leuk, maar wel de uitvalsbasis voor prachtige trektochten in de omgeving. Voorafgaand aan mijn reis dacht ik eraan om een meerdaagse tocht hier te lopen, maar ik heb het even gehad nu met meerdaagse tochten. Even mijn lichaam genoeg rust geven. Gelukkig kun je hier ook prachtige daytours doen en die deed ik dan ook zeker. Ik begon met de tour naar Laguna Paron. Wauw wat een prachtig meer, zo mega blauw dat je bijna niet geloofd dat dit echt is. Je had hier ongeveer 2 uur de tijd en ik heb dus ook echt 2 uur naar het meer zitten staren.

De andere tour die ik deed was naar Laguna 69. Dit was wel een stuk heftiger, want je moest hiervoor een hike doen van 3 uur enkele reis. Het was echt onwijs zwaar, maar het resultaat was geweldig. Nogmaals een prachtig blauw meer, maar dan net een andere kleur dan Paron. Echt mocht je in Peru zijn en van wandelen en natuur houden, dan is Huaraz echt the place to be. Ik had het in ieder geval niet willen overslaan!

Volgende land?

Na Huaraz was het tijd voor een hele lang reis. Het is namelijk niet super makkelijk om vanaf hier naar andere bestemmingen te komen, ondanks dat het een toeristische stad is. Mijn einddoel was Guayaquil en daar kwam ik dan ook niet zomaar. Eerst nam ik een dagbus richting Trujillo. Ik had alleen niet heel goed gekeken, want ik dacht dat deze bus in de middag zou aankomen, maar dat bleek een stuk later. Hmmm lastig, want ik had het geweldige idee om meteen in de avond een nachtbus te nemen. Leuk detail was dat deze bus vanaf een andere terminal vertrok. Gelukkig haalde ik het met nog 33 minuten over (de Nederlandse jongen die het zelfde geweldige idee had en waarmee ik een taxi deelde had welgeteld 3 minuten over).

Om je reis daarnaast aangenamer te maken vind je op deze en op deze plek twee aanbieders van tours die ik regelmatig gebruik. Als laatste zorg ik er meestal voor dat ik een e-sim regel. Super handig om toch online te blijven. (Bij een aankoop via de links ontvang ik een kleine commissie).

De volgende nachtbus ging naar Mancora en arriveerde rond half 6 in de ochtend. Altijd een lekkere tijd om aan te komen. Not! Ik besloot ff op het busstation te blijven tot het licht werd en liep vervolgens naar mijn hostel. Ik blijf hier alleen niet slapen. Nee ik heb nog een beter plan. Ik neem gewoon nog een nachtbus vandaag. Wel wou ik even iets om uit te rusten tussendoor. Waarom alles zo kort achter elkaar? Nou vooral omdat de vliegtickets naar mijn volgende bestemming veel duurder werden, omdat we steeds dichter bij kerst komen.

Ook de nachtbus naar Guayaquil verliep oké, maar wel met een vertraging van 1,5 uur. Pfff dat werd nog even stressen, want ik had nog geen dollars en de bus terminal was mega en chaotisch. Ook is Guayaquil een gevaarlijke stad, dus ik had meteen een vlucht vanaf daar zonder er te moeten verblijven. Gelukkig ging alles goed en ben ik nu aanbeland op een bestemming waar ik al jaren van droom: De Galapagos eilanden. Maar dit wordt iets teveel voor wereldreis verslag #5, dus binnenkort meer.

Wil je mijn verslagen lezen over mijn wereldreis? Neem dan hier een kijkje:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on